Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

1995-96. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2

Α' Εθνική 1995-96
12η αγωνιστική
2/12/1995

Ντέρμπι αιωνίων και ο ΠΑΟ παίρνει σπουδαία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, περνώντας δια πυρός και σιδήρου από το Στάδιο Καραϊσκάκη με 2-1. Σε έναν αγώνα με αρκετές φάσεις, ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, αλλά και ο Παναθηναϊκός φάνηκε επικίνδυνος σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο 54′ ο Μπορέλι εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού και γράφει το 0-1, όμως η απάντηση των γηπεδούχων έρχεται γρήγορα, αφού στο 59′ ισοφαρίζει ο Καραπιάλης και αποκαθίσταται η τάξη, με τον Ολυμπιακό να πιέζει για τη νίκη. Η φάση που συζητήθηκε περισσότερο έρχεται στο 65', όταν ο Γκόνιας ανατρέπεται από τον Χριστοδούλου μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και ο διαιτητής Παπαδάκος καταλογίζει το προφανές πέναλτι, χωρίς όμως να στείλει στα αποδυτήρια τον Χριστοδούλου όπως όφειλε, αφού ήταν ο τελευταίος παίκτης της άμυνας του ΠΑΟ. Κακή εκτέλεση του πέναλτι από τον Σκαρτάδο και ο Βάντσικ αποκρούει σχετικά εύκολα, ο Ολυμπιακός χάνει την ευκαιρία να προηγηθεί και στο 90′ ο Καπουράνης εκμεταλλευόμενος λάθος του Καραταϊδη πετυχαίνει το 1-2 για τον Παναθηναϊκό και αλώνει το λιμάνι, κάτι που άλλωστε έγινε και σύνθημα.

Ενώ λοιπόν ο Παπαδάκος τα πήγε καλά σε ολόκληρο τον αγώνα, η ατολμία του να αφήσει με 10 παίκτες την ομάδα του Βαρδινογιάννη αλλοίωσε τις συνθήκες του αγώνα και κανείς δεν ξέρει αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, σε έναν αγώνα που η πράσινη χούντα των ΜΜΕ μνημονεύει μέχρι σήμερα για την ιστορική πράσινη νίκη στο Φάληρο, θάβοντας με την βοήθεια του χρόνου μια καθοριστική διαιτητική απόφαση που ευνόησε τον ΠΑΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.