Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μέταλιστ-Ολυμπιακός 0-1 και μας πήρε τα μυαλά!

Ο Ολυμπιακός μοιάζει πραγματικά ανίκητος και μετά την Ρωσία, άλωσε και την Ουκρανία. Μεγάλη νίκη με 1-0 μέσα στο Χάρκοβο επί της Μέταλιστ, την ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια κάνει άλματα προόδου και έχει δώσει του κόσμου τα λεφτά, τόσο για να φέρει τη μισή Λατινική Αμερική, όσο και για την ανακαίνιση του γηπέδου της, το οποίο είναι εντυπωσιακό. Και όλα αυτά για να μπει σφήνα στους δύο μεγάλους της Ουκρανίας, την Διναμό Κιέβου και την Σαχτάρ Ντόνετσκ, αφού αυτή τη στιγμή είναι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη της χώρας. Ο Ολυμπιακός πήρε εκδίκηση για την ήττα του με 1-0 τρία χρόνια πριν στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και μαζί με αυτό πήρε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στους "8" του Europa League, αλλά φυσικά τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Ωστόσο, η νίκη αυτή είναι μεγάλη και για άλλους λόγους, γιατί ο Ολυμπιακός...

...έσπασε το αήττητο της Μέταλιστ στην Ευρώπη

Η Μέταλιστ ήταν φέτος αήττητη στην Ευρώπη με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 10 αγώνες. Μάλιστα και στο πρωτάθλημα Ουκρανίας η Μέταλιστ έχει γνωρίσει μόνο μία ήττα, μέχρι τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, και αυτή από την Διναμό Κιέβου.

...κράτησε στο μηδέν την καλύτερη επίθεση του Europa League

Η Μέταλιστ εκτός από αήττητη είχε και την καλύτερη επίθεση στο Europa League, έχοντας τέρματα 27-7. Οι αγώνες της με πρώτο το εντός έδρας αποτέλεσμα: 0-0 και 4-0 με την Σοσό, 1-1 και 1-1 με την Άλκμααρ,  4-1 και 2-1 με την Αούστρια Βιέννης, 3-1 και 4-1 με την Μάλμε, 4-0 και 4-1 με την Σάλτσμπουργκ. Κατορθώματα αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

...πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του στην Ευρώπη

Και όμως η ομάδα που τόσο πολύ αρέσει στους αντιπάλους της να τονίζουν τα εκτός έδρας αποτελέσματά της στην Ευρώπη, συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας ευρωπαϊκές νίκες και μάλιστα στην ίδια χρονιά, σε διαφορετικές διοργανώσεις και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Όλα ξεκίνησαν με το μαγικό 1-0 στην Μασσαλία επί της Μαρσέιγ, για να έρθει το μάγκικο 1-0 στη Μόσχα επί της Ρούμπιν και το 1-0 στο Χάρκοβο επί της Μέταλιστ. Τελευταία ήττα το 0-1 στο Ντόρτμουντ από την τοπική Μπορούσια.

...κατάφερε να έχει θετικό απολογισμό εκτός έδρας φέτος στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός σε 5 αγώνες εκτός έδρας φέτος στην Ευρώπη, έχει 3 νίκες και 2 ήττες. Για τις τρεις νίκες είπαμε, ενώ οι δύο ήττες ήρθαν με 2-1 στο Λονδίνο από την Άρσεναλ και με 1-0 στο Ντόρτμουντ. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε σε κανέναν από τους δύο αυτούς αγώνες να ηττηθεί.

...πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του στην Ευρώπη

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός    0-1
Ολυμπιακός-Άρσεναλ    3-1
Ρούμπιν-Ολυμπιακός    0-1
Ολυμπιακός-Ρούμπιν    1-0
Μέταλιστ-Ολυμπιακός   0-1 

...παρέμεινε χωρίς απώλεια και χωρίς να δεχτεί γκολ στο φετινό Europa League

Τρεις νίκες στο Europa League και οι τρεις με 1-0.

...πέτυχε την 23η εκτός έδρας νίκη του στην Ευρώπη

Ναι, όσο και αν κάποιοι δεν το γνωρίζουν, αυτή ήταν η 23η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη (23) απ' ότι οι εντός έδρας ήττες του (21) και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, από αυτές που έχουν μεγάλη ευρωπαϊκή παρουσία, δηλαδή ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ (ο Άρης έχει καταφέρει το ίδιο, αλλά έχει σε αριθμό μόλις το 1/4 των αγώνων του Ολυμπιακού και δεν έχει παίξει ποτέ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League). Αυτό για τους αλλόθρησκους που ζούνε μέσα στο ψέμα.

ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.