Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η Μπαρτσελόνα έσπασε το ρεκόρ του Θρύλου

Όλα τα ωραία έχουν κάποτε ένα τέλος... Έτσι λοιπόν ήρθε η Μπαρτσελόνα να σπάσει ένα σπουδαίο ρεκόρ που κατείχε ο Ολυμπιακός. Αναφέρομαι στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 7-1 επί της Λεβερκούζεν για την φάση των "16" του Champions League 2011-12, η οποία αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη ήττα της γερμανικής ομάδας στην Ευρώπη, ξεπερνώντας εκείνο το εκπληκτικό 6-2 με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει την Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη στους ομίλους του Champions League 2002-03.

Το μαγικό 6-2 της Ριζούπολης στις 18 Σεπτεμβρίου 2002, αποτελούσε για δέκα ολόκληρα χρόνια τη μεγαλύτερη ήττα της Λεβερκούζεν στην Ευρώπη. Και μάλιστα αυτό το ρεκόρ επιτεύχθηκε όχι απέναντι σε μια ομάδα της σειράς, αλλά απέναντι στην φιναλίστ του Champions League της προηγούμενης περιόδου, απέναντι στην κάτοχο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1987-88, απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Γερμανίας. Στις 7 Μαρτίου 2012, το ρεκόρ αυτό έσπασε και για να γίνει αυτό χρειάστηκε να επισκεφθεί η Λεβερκούζεν το καυτό Καμπ Νου, να φιλοξενηθεί από την διαστημική Μπαρτσελόνα και να βάλει πέντε γκολ ο Μέσι.

Κάποιοι ίσως δεν ξέρουν ότι για δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός μπορούσε να υπερηφανεύεται για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα της Λεβερκούζεν. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί λογικό. Βλέπετε το επίτευγμα αυτό δεν το έκανε ο ψευτοπρέσβης, για να μνημονεύεται επ' άπειρον και να καθιερωθεί ως εθνική επέτειος, αλλά δεν μας απασχολεί. Επί δέκα χρόνια στην σελίδα της ΟΥΕΦΑ για την Λεβερκούζεν μπορούσε κάποιος να δει το όνομα του Ολυμπιακού στην μεγαλύτερη ήττα της, εκεί όπου πλέον υπάρχει το όνομα της Μπαρτσελόνα, οπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες. Αυτό και μόνο μας κάνει υπερήφανους!

2002 - 2012: Η μεγαλύτερη ήττα της Λεβερκούζεν είναι από τον Ολυμπιακό

2012: Η μεγαλύτερη ήττα της Λεβερκούζεν είναι πλέον από την Μπαρτσελόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.