Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-4

1993-94 Κύπελλο Κυπελλούχων
Β' γύρος

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την περιπέτειά του στο Κύπελλο Κυπελλούχων αυτή τη χρονιά και αφού αποκλείει στον πρώτο γύρο την άγνωστη Σέλμπουρν από την Ιρλανδία, στον δεύτερο γύρο καλείται να αντιμετωπίσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν μπορεί σήμερα να είναι πασίγνωστη και να έχει καθιερωθεί ως μια σταθερή γερμανική δύναμη, αλλά τότε που την αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός, η Λεβερκούζεν ήταν απλά μία ομάδα που δεν είχε πολλά χρόνια που είχε ανέβει στην Μπουντεσλίγκα και συνήθως τερμάτιζε στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας. Όσον αφορά στην ευρωπαϊκή της παρουσία, η Μπάγερ συμμετείχε μόλις για τέταρτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση αλλά στις προηγούμενες τρεις είχε προλάβει να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα και η Λεβερκούζεν περνάει σαν σίφουνας από το Ολυμπιακό Στάδιο όπου κάνει φύλλο και φτερό τον Παναθηναϊκό με το σημαδιακό 1-4. Με βάση το παρελθόν δεν είναι μεγάλη έκπληξη αυτό το αποτέλεσμα, αφού από την έδρα του τριφυλλιού έχουν περάσει με βαθμό ή βαθμούς πολύ πιο ταπεινές ομάδες από την Λεβερκούζεν. Στον επαναληπτικό στη Γερμανία μπορεί ο Παναθηναϊκός να κέρδισε με 2-1 αλλά ο αποκλεισμός του και το ντροπιαστικό εντός έδρας 1-4 καταγράφονται στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.