Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ηρακλής-Ολυμπιακός 2-1

Superleague Greece 2010-11 
1η αγωνιστική
28/8/2010

Μετά από 23 χρόνια ο Ολυμπιακός χάνει σε πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μια ήττα που έρχεται στο Καυτατζόγλειο από τον Ηρακλή με 2-1. Μαγική εικόνα το σκορ αφού ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις πάρα πολλές ευκαιρίες που είχε. Φυσικά στην ήττα του Ολυμπιακού συνέβαλλε τα μέγιστα ο διαιτητής Σταθόπουλος. Είναι ο ίδιος που στην περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Ολυμπιακού στο 81' αποτρέποντας το 2-0 για τους ερυθρόλευκους, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμείνει 1-0 και ο Ηρακλής να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις, με τον Σταθόπουλο να κλέβει δύο βαθμούς από τον Ολυμπιακό στη μάχη για το πρωτάθλημα που ελέω διαιτησίας κατέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Αυτή τη φορά ο Σταθόπουλος βρίσκεται και πάλι σε διατεταγμένη υπηρεσία με σκοπό να στερήσει ξανά τη νίκη από τον Ολυμπιακό. Έτσι στο 53' με το σκορ στο 0-0 σε επίθεση του Ολυμπιακού ο Παπαστεριανός έρχεται με φόρα από πίσω και γκρεμίζει τον Ιμπαγάσα μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Σταθόπουλος δεν σφυρίζει την ανατροπή-πέναλτι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μήτρογλου χάνει αυτό που δεν χάνεται μπροστά σε κενή εστία. Το κοράκι ξαναχτυπά στο 56', όταν ο Λίμα του Ηρακλή τραβάει από την φανέλα και ρίχνει κάτω μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Φετφατζίδη σε μια κλασική και πεντακάθαρη περίπτωση πέναλτι την οποία ο Σταθόπουλος έκανε ότι δεν είδε. Το 0-1 για τον Ολυμπιακό θα γίνει στο 59', αλλά ο Ηρακλής θα κάνει την ανατροπή σε 2-1. Ο Σταθόπουλος με τα δύο πέναλτι που δεν έδωσε στον Ολυμπιακό στο 0-0 αλλοίωσε πλήρως την ροή και το αποτέλεσμα του αγώνα. Με πρόταση του παρατηρητή διαιτησίας Θανάση Βέλλιου, ο Σταθόπουλος τίθεται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα για τα πέναλτι που δεν έδωσε.

Φυσικά πανηγύρια στις "ουδέτερες" εφημερίδες για την ήττα του Ολυμπιακού που "εξαφανίζει" την εντός έδρας ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη την προηγούμενη μέρα Τα παράπονα του Ολυμπιακού για την διαιτησία περνάνε στα ψιλά γράμματα των μέσα σελίδων, αφού η ομάδα που κερδίζει τον Ολυμπιακό γίνεται αντικείμενο λατρείας από τις "αντικειμενικές" φυλλάδες ανεξάρτητα από τον τρόπο που ήρθε η νίκη αυτή. Έτσι η σφαγή του Ολυμπιακού και οι -3 βαθμοί περνάνε από τους πουλημένους δημοσιογράφους σαν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, με την παραπληροφόρηση και την διαστρεύλωση της αλήθειας να γίνονται χωρίς αναισθητικό από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, έτσι ώστε ο αγώνας να περάσει στην ιστορία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε επίπεδο εντυπώσεων, το πρωτάθλημα να διατηρηθεί... πεντακάθαρο μέχρι να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός, οπότε όλοι οι "αντικειμενικοί" θα ρίξουν τα βέλη τους χωρίς κανείς να θυμάται το πως κλάπηκαν οι βαθμοί από τον Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη. Μόνο μία από αυτές τις εφημερίδες αναφέρει τα παράπονα του Ολυμπιακού για τα δύο πέναλτι.

Στο ρεπορτάζ του αγώνα, το Εθνοσπόρ αναφέρει αποσπασματικά:
"Ο Βαλβέρδε, ο Σταθόπουλος, οι χαμένες ευκαιρίες και τα ατομικά λάθη της άμυνας...
Αυτοί ήταν οι τέσσερις βασικοί λόγοι που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Καυτανζόγλειο από τον Ηρακλή με 2-1."
"Οι Πειραιώτες έχουν και δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή Γ. Σταθόπουλο, καθώς δεν έδωσε πέναλτι στην ανατροπή του Ιμπαγάσα από τον Παπαστεριανό (53’) και στο σπρώξιμο του Φετφατζίδη από τον Λίμα (56’)."

Ορισμένα πρωτοσέλιδα:













 

Το βίντεο του αγώνα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.