Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Φλοριάνα-Παναθηναϊκός 1-1

1977-78 Κύπελλο Πρωταθλητριών  
 Α' γύρος
 
Πρώτος γύρος του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και ο Παναθηναϊκός στέκεται τυχερός και η κληρωτίδα του φέρνει αντίπαλο την μαλτέζικη Φλοριάνα, με την διαφορά δυναμικότητας σε σχέση με την αδύναμη Φλοριάνα από την αδύναμη Μάλτα να είναι δεδομένη. Βέβαια ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν μπορεί την μοναδική φορά που αντιμετώπισε μαλτέζικη ομάδα και συγκεκριμένα την Σλιέμα να προκρίθηκε, όμως η εμπειρία του στη Μάλτα ήταν τραυματική, καθώς είχε χάσει με 1-0.

Πρώτος αγώνας στο νησί της Μεσογείου και η Φλοριάνα αποσπά ισοπαλία από τους πράσινους με 1-1, οι οποίοι παίρνουν την πρόκριση με 4-0 στην Αθήνα. Όμως το αρνητικό ρεκόρ συνεχίζεται. Μετά την ήττα από την Σλιέμα το 1965-66 στη Μάλτα, ο Παναθηναϊκός λοιπόν δεν καταφέρνει να νικήσει ούτε στην δεύτερη επίσκεψή του στο νησί, το οποίο αποδεικνύεται τόπος μαρτυρίου για τους πράσινους, διόλου τιμητικό αφού οι μαλτέζικες ομάδες παραδοσιακά είναι από τις πιο αδύναμες της Ευρώπης.

Η άλλη ελληνική ομάδα η οποία έχει αντιμετωπίσει μαλτέζικη στην Ευρώπη είναι ο Άρης, ο οποίος το 1968-69 απέκλεισε την Χιμπέρνιανς με δύο νίκες (1-0 εντός, 6-0 εκτός) και το 1981-82 την Σλιέμα την οποία επίσης απέκλεισε με δύο νίκες (4-0 εντός, 4-2 εκτός). Έτσι ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα η οποία έχει ηττηθεί από μαλτέζικη, η μοναδική που έχει χάσει βαθμούς από μαλτέζικη και η μοναδική που δεν έχει κερδίσει στη Μάλτα, "κατορθώματα" άκρως ταπεινωτικά. Και για να εμπεδώσουμε το πόσο αδύναμη ήταν η Φλοριάνα, αρκεί να πούμε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή σε 58 ευρωπαϊκούς αγώνες έχει μόνο 4 νίκες, 11 ισοπαλίες και 43 ήττες, με τέρματα 31 υπέρ και 180 κατά, ενώ όταν δεχόταν μέχρι 5 γκολ ήταν και ευχαριστημένη αφού οι 10άρες, 9άρες, 8άρες, 7άρες και 6άρες στο παθητικό της ήταν σύνηθες φαινόμενο. Μάλιστα στην ευρωπαϊκή της ιστορία μέχρι τις αναμετρήσεις της με τον Παναθηναϊκός, είχε μόλις 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 21 νίκες, οπότε και οι αριθμοί αποδεικνύουν το τι "κατάφερε" ο Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.