Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Άρης-Παναθηναϊκός 0-1

Superleague Greece 2010-11
2η αγωνιστική
11/9/2010

Ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού στη δεύτερη αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός παίρνει σπουδαία νίκη σε μία δύσκολη έδρα, αλλά το γκολ προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτι που δίνει ο Δαλούκας στο 41' σε απλή επαφή του Χαβίτο στον Βύντρα, με τον τελευταίο να κάνει εντυπωσιακή βουτιά και να παίρνει το πολυπόθητο σφύριγμα. [1] [2] Το πέναλτι εκτελεί ο Σισέ στο 43' και ευστοχεί διαμορφώνοντας το 0-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Νίκη λοιπόν για τον Παναθηναϊκό με ένα πέναλτι-φάντασμα το οποίο προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς των παικτών του Άρη και το οποίο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Από τις εφημερίδες γίνεται αναφορά στο ανύπαρκτο πέναλτι, αλλά η όλη φασαρία δεν θα κρατήσει και πολύ. Κάποιοι από τους τίτλους:


Goal: "Νάρκη Δαλούκα! Το περιβόητο 50-50 μας τέλειωσε πριν καν αρχίσει, καθώς ο ΠΑΟ πέρασε από το Κλ. Βικελίδης (0-1 τον Άρη) με ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Θεσσαλός διαιτητής."

Sportday: "Ο Γάλλος με το πέναλτι του Δαλούκα πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟ (1-0)."


Εξέδρα: "Χάρη σε ένα ανύπαρκτο πέναλτι ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη και ξανακάθησε στην κορυφή. Ο Δαλούκας εφηύρε πέναλτι σε πτώση του Βύντρα από χάδι του Χαβίτο και ο Σισέ άνοιξε λογαριασμό με εύστοχη εκτέλεση."

Φίλαθλος: "Το κοράκι χτύπησε... και με πέναλτι μαϊμού ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη στο Χαριλάου."


Φως των Σπορ: "Με πέναλτι ντροπής ο ΠΑΟ πήρε τον Άρη 1-0."


Πρωταθλητής: "Έξω βρωμιάρηδες. Αίσχος. Μαϊμούδες νέας σοδειάς."

Γαύρος: "Μπόχα, βρώμα... Σφαγή δια χειρός Δαλούκα στο Κλ. Βικελίδης που έδειξε σε όλη την Ελλάδα ποιο είναι το πράσινο 50-50% με ανύπαρκτο πέναλτι και χαμόγελα  στα Fuck Off του Λέτο."


Η Ώρα των Σπορ: "Άρχισαν τα όργανα. Με μαϊμού πέναλτι ο ΠΑΟ πέρασε από τον Άρη (0-1)."

Scorelive: "Έπεσε από τον... αέρα ο Βύντρα. Με πέναλτι μαϊμού πέρασε ο ΠΑΟ (0-1) από το Βικελίδης."


Metrosport: "Έγκλημα κατά Άρη με ανύπαρκτο πέναλτι από Δαλούκα."

Αθλητικά Νέα: "Ξεφτίλα. Με διαιτητικές σφαγές και κάλπικα αποτελέσματα θέλουν να κερδίζουν τίτλους. Ο Δαλούκας επιβεβαίωσε τα σενάρια που τον ήθελαν να έρχεται στο Κλεάνθης Βικελίδης για να σώσει τον πολυμετοχικό."



 Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης: "Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές... Η διαιτησία έκανε το καθήκον της... Με ανύπαρκτο πέναλτι του Δαλούκα ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 τον Άρη."

Η Γάτα: "Μαχαίρια για τον Δαλούκα."


Η ΠΑΕ Άρης από την άλλη μεριά έβγαλε μια καυστική και ειρωνική ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων δήλωσε: "Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να δώσει τα εύσημα στον κόσμο του ΑΡΗ που γέμισε για μία ακόμα φορά το Κλεάνθης Βικελίδης και παρά τις προκλήσεις και την άδικη διαμόρφωση του αποτελέσματος από ένα πέναλτι που δεν υπήρξε ποτέ, διατήρησε την ψυχραιμία του βάζοντας πάνω από όλα το καλό του συλλόγου... Για να μην κοροϊδευόμαστε όμως μεταξύ μας θα παρακαλούσαμε τον κ. Δαλούκα να δηλώσει κώλυμα την επόμενη φορά που θα κληθεί να διαιτητεύσει αγώνα της ομάδας μας."


Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντης, δήλωσε: "Δεν με ενδιαφέρει τι δήλωσε ο κ. Μαρινάκης. Πολλά παιχνίδια χαλάνε από κακούς διαιτητές. Είναι κακός διαιτητής ο Δαλούκας παρότι είναι διεθνής. Μας έχει αδικήσει ξανά στο παρελθόν. Το σημερινό πέναλτι μόνο ο Δαλούκας το είδε. Δεν στεκόμαστε σ' αυτό και δεν νομίζω ότι θα επηρεαστούμε. Υπάρχουν άλλα παιχνίδια για να κερδίσουμε βαθμούς." 

Ο προπονητής του Άρη Έκτορ Κούπερ χαρακτήρισε το πέναλτι υπερβολικό, ο παλιός διαιτητής Αλέκος Ναζίρης δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία παράβαση, ενώ ο Ζλατάνος χαρακτήρισε τον Δαλούκα ακατάλληλο. Η Λέσχη Φίλων Άρη εξέδωσε και αυτή με τη σειρά της ανακοίνωση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι στήθηκε στα 11 βήματα η αξιοπρέπεια, η αξιοπιστία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. [3]

Και ένα τραγελαφικό. Η επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Champions League 2010-11, αναφέρεται στη νίκη των πρασίνων επί του Άρη, όμως από... λάθος (;) αναφέρει τον Παναθηναϊκό ως... ομάδα του Γιώργου Δαλούκα:
"L’equip de Giorgos Daloukas ha guanyat per 0-1 al camp de l’Aris de Salònica, entrenat per l’extècnic del Mallorca i València Héctor Cuper." (Μετάφραση: Η ομάδα του Γιώργου Δαλούκα νίκησε εκτός έδρας με 0-1 τον Άρη, του πρώην προπονητή της Μαγιόρκα και της Βαλένθια, Έκτορ Κούπερ.)












Και το πέναλτι Δαλούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.