Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-ΟΦΚ Βελιγραδίου 1-2

1973-74 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α' γύρος

Στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου η πορεία του Παναθηναϊκού θα σταματήσει σύντομα, αν και η κλήρωση του φέρνει αντίπαλο την βατή ΟΦΚ Βελιγραδίου στον πρώτο γύρο. Η ΟΦΚ ήταν μια αρκετά καλή ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, η οποία όμως δεν μπορούσε να συγκριθεί ούτε στο ελάχιστο με τους γίγαντες της χώρας όπως ο Ερυθρός Αστέρας, η Παρτιζάν, η Διναμό Ζάγκρεμπ και η Χάιντουκ Σπλιτ.

Και όμως η καθ’ όλα βατή γιουγκοσλαβική ομάδα αλώνει και αυτή την Λεωφόρο στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων με 2-1, η οποία ήταν μόλις η τρίτη νίκη της ΟΦΚ σε 22 εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Παναθηναϊκός κάνει το παν στο δεύτερο παιχνίδι για να ανατρέψει το σκηνικό αλλά η νίκη του με 1-0 δεν αποδεικνύεται αρκετή για να του δώσει την πρόκριση. Η Λεωφόρος για άλλη μια φορά προδίδει τον Παναθηναϊκό και άλλη μια μικρομεσαία ευρωπαϊκή ομάδα περνάει αλώβητη από το συγκεκριμένο γήπεδο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση έδρα-φόβητρο.

Και η εμφάνιση της ΟΦΚ στον δεύτερο γύρο αποδεικνύει του λόγου το αληθές, ότι επρόκειτο για μια πραγματικά μικρομεσαία ομάδα. Συνεχίζει την παράδοση που θέλει πολλές από τις ομάδες που αποκλείουν τον Παναθηναϊκό στον επόμενο γύρο να διασύρονται από κάποια άλλη ομάδα. Έτσι και η ΟΦΚ πέφτει πάνω στην επίσης μέτριας δυναμικότητας εκείνη την εποχή και άπειρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Διναμό Τιφλίδας από την Γεωργία της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Η Διναμό κατατροπώνει την γιουγκοσλαβική ομάδα με 3-0 στην Τιφλίδα στον πρώτο αγώνα και την διασύρει μέσα στο Βελιγράδι με το εκπληκτικό 5-1 στον δεύτερο. Έτσι η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με νίκη μάλιστα μέσα στη Λεωφόρο, αποκλείεται στον δεύτερο γύρο με το ντροπιαστικό συνολικό σκορ 8-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.