Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Εργοτέλης-Ολυμπιακός 0-2

Superleague Greece 2010-11
10η αγωνιστική
13/11/2010 (α' ημίχρονο) - 24/11/2010 (β' ημίχρονο)

Ο Γιάχος τα έκανε θάλασσα στην κυριολεξία, αφού ο αγωνιστικός χώρος στο Παγκρήτιο θύμιζε πισίνα και όχι γήπεδο ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος διαιτητής υπό καταρακτώδη βροχή και με τον αγωνιστικό χώρο ήδη επιβαρυμένο αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα. Όταν οι συνθήκες είναι ακατάλληλες για την διεξαγωγή του αγώνα και παρόλα αυτά ο αγώνας γίνεται, αυτό εκτός του ότι δεν επιτρέπει στις ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο, εκτός του ότι εγκυμονεί κινδύνους για τραυματισμό των ποδοσφαιριστών, φυσικά και δεν ευνοεί την ομάδα-φαβορί της αναμέτρησης (Ολυμπιακός) που αναμένεται να κυνηγήσει το γκολ και τη νίκη, αλλά αντιθέτως είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ομάδας που θέλει να αμυνθεί για να κρατήσει το μηδέν (Εργοτέλης). Τα συμπεράσματα για το πόσο τυχαίο γεγονός ήταν η έναρξη του αγώνα σε γήπεδο-χαβούζα τα αφήνουμε στην κρίση του καθενός. Τελικά το δεύτερο ημίχρονο δεν διεξήχθη την ίδια μέρα, αλλά 11 μέρες αργότερα στις 24 Νοεμβρίου στο ίδιο γήπεδο.

Εκτός του ότι ο αγώνας δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ, ο Ολυμπιακός σφαγιάστηκε στην κυριολεξία στο ημίχρονο που πρόλαβε να παιχτεί. Συγκεκριμένα διαμαρτύρεται κυρίως για την φάση του 22', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μοδέστο με σέντρα στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη, ο Τοροσίδης έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο επόπτης υπέδειξε τον παίκτη του Ολυμπιακού λανθασμένα σε θέση οφσάιντ ακυρώνοντας το γκολ, αν και ο Τοροσίδης καλυπτόταν από τον Γιαλούση του Εργοτέλη. Σε ένα δύσκολο παιχνίδι, υπό δύσκολες συνθήκες, σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα για τον Ολυμπιακό, διαιτητής και επόπτης "κλέβουν" ουσιαστικά ένα πεντακάθαρο γκολ του Ολυμπιακού, ο οποίος θα πρέπει να το κυνηγήσει στα εναπομείναντα 45 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Σαν να μην έφτανε όμως το γεγονός ότι ήταν ύποπτη η διεξαγωγή του ημιχρόνου υπό αυτές τις συνθήκες, σαν να μην έφτανε το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού, το 45λεπτο επεφύλαξε κι άλλες εκπλήξεις που ολοκλήρωσαν το έγκλημα εναντίον του Ολυμπιακού. Μόλις στο 3' σε εκτέλεση κόρνερ του Ολυμπιακού, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ανατρέπεται στον αέρα και μέσα στη μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη, σε ένα πέναλτι που δεν δόθηκε ποτέ. Οι παίκτες του Εργοτέλη μπορούν επάξια πλέον να καυχιούνται ότι μέχρι στιγμής είναι οι παίκτες-φονιάδες της σεζόν με τα δολοφονικά τάκλιν που έκαναν στον συγκεκριμένο αγώνα βλέποντας την πρώτη κίτρινη κάρτα μόλις στο 44'. Άλλη μία ομάδα οι παίκτες της οποίας όλως τυχαίως μετατρέπονται σε "δολοφόνους" σε αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού όπως κάνουν σχεδόν όλες οι ομάδες όταν αντιμετωπίζουν την ομάδα του Πειραιά. Ελέγχεται επίσης μία φάση στο 43' όταν μέσα στην περιοχή της κρητικής ομάδας ο Ντούντου τραβιέται από την φανέλα.

Ακόμα και οι "αντικειμενικές" εφημερίδες... συγκινήθηκαν κατά κάποιο τρόπο από την σφαγή του Ολυμπιακού, αλλά όχι τόσο ώστε να της αφιερώσουν μεγάλους τίτλους στα εξώφυλλα όπως κάνουν για τον Παναθηναϊκό, έτσι ώστε και ο περαστικός από το περίπτερο να διαβάσει τον κάθε δακρύβρεχτο τίτλο περί αδικίας της ομάδας των ΜΜΕ. Φυσικά για να μην το παρακάνουν, αναφέρθηκαν μόνο στο κακώς ακυρωθέν γκολ του Τοροσίδη, αλλά όχι στα πέναλτι που έπνιξε ο Γιάχος, καθώς και στον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο, όπου δεν έπρεπε να έχει ξεκινήσει ποτέ ο αγώνας.


Goal: "Ο Γιάχος κακώς ξεκίνησε και κακώς διέκοψε το ματς (0-0 στο ημίχρονο), ενώ με λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Τοροσίδη."

SportDay: "Κακώς ο Γιάχος ξεκίνησε το Εργοτέλης-Ολυμπιακός στο Παγκρήτιο και κακώς το διέκοψε στο ημίχρονο (0-0). Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Τοροσίδη στο 22'."

Εξέδρα: "Ο Γιάχος πρώτα έκανε το λάθος να ξεκινήσει ένα "ακατάλληλο" παιχνίδι στο Παγκρήτιο και μετά το διόρθωσε με το λάθος να το διακόψει στο ημίχρονο. Καθαρό γκολ του Τοροσίδη ακύρωσε ο βοηθός."

Ο Φίλαθλος: "Δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς... πόλο στο Ηράκλειο. Στο 22' ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Τοροσίδη."

Οι κόκκινες φωνάζουν για την κλοπή και τα λόγια είναι περιττά.



Αυτό που προκαλεί εντύπωση για ακόμα μία φορά είναι η αντίδραση των εφημερίδων του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, οι οποίες ακολουθούν και πάλι κοινή γραμμή και φροντίζουν να διαστρευλώσουν για ακόμα μία φορά την πραγματικότητα στα μάτια των αναγνωστών τους. Έτσι εκτός του ότι παραβλέπουν να τους ενημερώσουν για την σφαγή του Ολυμπιακού, δυσαρεστούνται από την διακοπή του αγώνα και μιλάνε για σκάνδαλο προς όφελος του Ολυμπιακού, για έναν αγώνα που δεν θα διεξαγόταν ποτέ υπό τόσο ακατάλληλες συνθήκες ούτε σε τριτοκοσμική χώρα, αυτοί που αν αναγκάζονταν οι ομάδες τους να αγωνιστούν σε τέτοιες συνθήκες θα μιλούσαν για παίκτες-ήρωες και για το σύστημα που προσπαθεί να τις εξοντώσει. Με τα δικά τους μάτια ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε επειδή αναγκάστηκε να ξαναπάει στο Ηράκλειο μεσοβδόμαδα για να αγωνιστεί για το δεύτερο ημίχρονο την Τετάρτη 24/11 και μάλιστα ανάμεσα σε δύο ντέρμπι, αφού την προηγούμενη Κυριακή 21/11 υποδεχόταν τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και το επόμενο Σάββατο 27/11 αντιμετώπιζε την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Με άλλα λόγια ο Ολυμπιακός εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να δώσει μέσα σε μία εβδομάδα 2,5 αγώνες με ενδιάμεσο ταξίδι στην Κρήτη, πράγμα που κάθε ομάδα... εύχεται να της τύχει. Αλλά το σανό που ταίζουν τα πρόβατά τους είναι το ίδιο διαχρονικά και οι συνήθειες αυτές δεν αλλάζουν.

Το δεύτερο ημίχρονο παίχτηκε 11 μέρες αργότερα και ο Ολυμπιακός κέρδισε τελικά με 2-0. Αυτό που έκανε αίσθηση όμως είναι ο προπονητής του Εργοτέλη, ο Νίκος Καραγεωργίου. Γραφικός όπως πάντα, συνηθίζει να διαμαρτύρεται σε κάθε αγώνα και να του φταίει η διαιτησία. Έτσι λοιπόν ο "υπερασπιστής του δικαίου" δεν φάνηκε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος από την σφαγή του Ολυμπιακού απέναντι στην ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο, δεν φάνηκε ευγνώμων για το ότι η διαιτησία αλλοίωσε το αποτέλεσμα του ημιχρόνου και του έδωσε δώρο το 0-0, αλλά στο δεύτερο απείλησε να πάρει την ομάδα στα αποδυτήρια επειδή δόθηκε ένα αμφισβητούμενο κόρνερ στον Ολυμπιακό!

Άλλωστε είναι γνωστό το μίσος του Καραγεωργίου προς τον Ολυμπιακό, που φροντίζει να βγάζει όλο του το μένος με την πρώτη ευκαιρία, ενώ απέναντι στον Παναθηναϊκό αλλάζει πάντα πρόσωπο και φέρεται με το γάντι. Μάλλον ο κύριος Καραγεωργίου θα πρέπει να ψάξει το γενεαλογικό του δέντρο για να διαπιστώσει αν το πραγματικό του επώνυμο δεν έχει σαν δεύτερο συνθετικό το -γεωργίου αλλά το -γκιόζης. Για να μην  ξεχνιόμαστε όμως, και στο δεύτερο ημίχρονο υπάρχει φάση που ελέγχεται, αφού στο 49' ο Μπέτο φαίνεται να βρήκε έστω και λίγο την μπάλα με το αριστερό χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή του Εργοτέλη μετά από σέντρα του Μοδέστο.

Σε βίντεο το πέναλτι στον Παπαδόπουλο που δεν δόθηκε και το γκολ που κλάπηκε από τον Ολυμπιακό.


Και οι φονιάδες με τα κιτρινόμαυρα που εγκληματούν χωρίς τιμωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.