Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Οι χρυσές σελίδες του ΠΑΟ... στην ευρωπαϊκή ιστορία των αντιπάλων (1980-1989)

Τα "κατορθώματα" του Παναθηναϊκού που ακόμα θα μνημονεύονται και θα μείνουν χαραγμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία των αντιπάλων του από την περίοδο 1980-89.

1981-82 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
ΠΑΟ-Άρσεναλ 0-2 και Άρσεναλ-ΠΑΟ 1-0

Πρώτος γύρος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και ο Παναθηναϊκός αποκλείεται με δύο ήττες από την Άρσεναλ, η οποία μόλις στη δεύτερη συμμετοχή της στην διοργάνωση τον κερδίζει με 2-0 στην Αθήνα και με 1-0 στο Λονδίνο. Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Άρσεναλ στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέχρι σήμερα, η οποία σε διπλές αναμετρήσεις δεν κατάφερε να σκοράρει εναντίον της αγγλικής ομάδας.

Συνοπτικά τα ρεκόρ της Άρσεναλ επί του ΠΑΟ:
✔ Ο ΠΑΟ η μοναδική ομάδα που δεν σκόραρε εναντίον της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ σε διπλούς αγώνες

1988-89 Κύπελλο Κυπελλούχων
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-ΠΑΟ 2-0 και ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0-1

Στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Σόφιας από την γειτονική Βουλγαρία, η οποία παρά τις αντίθετες προσδοκίες τον αποκλείει με συνοπτικές διαδικασίες από την διοργάνωση, νικώντας τον με 2-0 στη Σόφια και με 1-0 στην Αθήνα. Ο Παναθηναϊκός έγινε έτσι η μοναδική ομάδα η οποία δεν κατάφερε να σκοράρει σε διπλούς αγώνες εναντίον της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, στην ιστορία της βουλγάρικης ομάδας στο Κύπελλο Κυπελλούχων το οποίο καταργήθηκε το 1999.

Συνοπτικά τα ρεκόρ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας επί του ΠΑΟ:
✔ Ο ΠΑΟ η μοναδική ομάδα που δεν σκόραρε εναντίον της στο Κύπελλο Κυπελλούχων σε διπλούς αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.