Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0

Ντέρμπι στην 12η αγωνιστική ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Μέτριο παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, αλλά με τον Ολυμπιακό σαφώς καλύτερο και πολύ πιο επικίνδυνο. Συγκεκριμένα το τελικό 1-0 υπέρ της ΑΕΚ διαμορφώθηκε με γκολ του Μπλάνκο στο 90', αλλά πριν από αυτό, ο Ντουντού κλώτσησε μεγάλη ευκαιρία στο 57' να βάλει τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού, αφού αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Πάντελιτς.

Βέβαια στον αγώνα έγιναν άλλες δύο φάσεις που αν γινόντουσαν αντίστροφα θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν κατά του Ολυμπιακού. Αλλά αυτή τη φορά ούτε το συνδρομητικό με τους δημοσιογράφους-πιόνια, ούτε οι εφημερίδες με τους δημοσιογράφους-πιόνια είχαν λόγο να λερώσουν μια "καθαρή" νίκη της συμπαθούς ΑΕΚ κατά του μισητού Ολυμπιακού. Στο 54' ο διαιτητής Σιδηρόπουλος σταματάει τον Ρόμενταλ μετά από λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Τάτση για οφσάιντ, τη στιγμή μάλιστα που ο Ρόμενταλ έχει βγει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και σε θέση για να σκοράρει. Φαίνεται ότι ο Τάτσης ήταν αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει αρκετά την σημαία του, αφού με ανύπαρκτο οφσάιντ σταμάτησε και τον Μοδέστο στο 47', αλλά η φάση του Ρόμενταλ που βγήκε σε προφανή θέση για γκολ ήταν η πιο χαρακτηριστική και σημαντική.  Αν υποθέσουμε ότι όλα γινόντουσαν αντίστροφα, ο Ρόμενταλ φορούσε κίτρινα και υποδεικνυόταν σε μια τέτοια φάση οφσάιντ και ο Ολυμπιακός κέρδιζε στο τέλος με 1-0, την άλλη μέρα όλοι θα έλεγαν για το μέγα λάθος του διαιτητή που αλλοίωσε το αποτέλεσμα, απέτρεψε το 0-1 που θα άλλαζε την ροή του αγώνα και θα έβαζε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Όμως επειδή δεν έγιναν αντίστροφα, όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας.

Βέβαια περιττό να πούμε ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι χούλιγκανς της ΑΕΚ από τις κερκίδες πετούσαν συχνά-πυκνά καπνογόνα και φωτοβολίδες, αλλά ο αγώνας δεν διακόπηκε ούτε μία φορά για να μαζευτούν τα καπνογόνα που έπεφταν ούτε για να γίνουν συστάσεις. Φυσικά το γκολ στο 90' επιτεύχθηκε μέσα σε μυστηριακή ατμόσφαιρα, αφού το καπνογόνο είχε μόλις πεταχτεί μέσα στη μεγάλη περιοχή και λίγο έξω από την μικρή περιοχή του Πάρντο και ο Ντούντου προσπαθεί να μαρκάρει τον Ντιοπ πάνω από το καπνογόνο, ο οποίος τελικά δίνει πάσα στον Μπλάνκο και σκοράρει. Για τα καπνογόνα η ΟΥΕΦΑ επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα αλλά στην Ελλάδα το καπνογόνο δίπλα στην εστία του τερματοφύλακα στου οποίου την περιοχή εξελίσσεται η φάση δεν είναι αρκετό για να διακοπεί ο αγώνας και να βγει το καπνογόνο από τον αγωνιστικό χώρο. Ας υποθέσουμε ότι και εδώ τα πράγματα γίνονταν αντίστροφα, οι παίκτες της ΑΕΚ θα αποχωρούσαν διαμαρτυρόμενοι στα αποδυτήρια για το γκολ που δέχτηκαν υπό τέτοιες συνθήκες, το συνδρομητικό θα απορούσε για το πως ο διαιτητής άφησε αυτή την φάση να εξελιχθεί, την άλλη μέρα οι φυλλάδες θα έγραφαν για ζούγκλα του Καραϊσκάκη και για νίκη του Ολυμπιακού με το έτσι θέλω κτλ κτλ κτλ. Όμως τώρα το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό, οπότε ποιος ο λόγος να φωνάξουν όλοι αυτοί;

Να χαίρονται λοιπόν το πρωτάθλημά τους, όπου ο Παναθηναϊκός χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο διεκδικεί πρωτάθλημα με τα ψέμματα και την διαιτησία και η ΑΕΚ βρίσκεται χαμένη στο υπερπέραν μακριά από την κορυφή αλλά έχοντας εκπληρώσει τον στόχο της που είναι η νίκη επί του Ολυμπιακού.

Το ανύπαρκτο οφσάιντ με το οποίο κόπηκε ο Ρόμενταλ τη στιγμή που έβγαινε σε θέση για γκολ στο 54'.


Και το γκολ, αλλά το καπνογόνο είναι αυτό που κλέβει την παράσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.