Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

2009-10 Γιουρόπα Λιγκ-κλήρωση ομίλων και φάσης των "16"

Στην κλήρωση για τον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός πέφτει στα μαλακά και η πρόκριση μέσω των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου θεωρείται σχετικά εύκολη υπόθεση, αφού οι πράσινοι από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αντιμετωπίζουν ομάδες που δεν τρομάζουν από τα άλλα τρία γκρουπ. Οι πράσινοι παίρνουν την πρόκριση για την φάση των "32" και από εκεί για την φάση των "16" όπου στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί για τον αντίπαλο που βρήκαν μπροστά τους αν και δεν το εκμεταλλεύτηκαν και αποκλείστηκαν.

Αντίπαλοι στον όμιλο

2ο γκρουπ δυναμικότητας-Γαλατασαράι

Επικίνδυνοι ως επί το πλείστον οι υποψήφιοι αντίπαλοι από το 2ο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά η παρηκμασμένη και βυθισμένη στην αφάνεια τα τελευταία χρόνια Γαλατασαράι φαντάζει καλή περίπτωση. Πάντως καλύτερη από την συντοπίτισσα Φενερμπαχτσέ που έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, από την ανερχόμενη Βασιλεία, από την Λιλ, την Σέλτικ, την Έβερτον, την Άντερλεχτ, την Μπριζ και την Λάτσιο, ενώ Χέρενφεν, Αούστρια Βιέννης και Κοπεγχάγη είναι επίσης επιθυμητοί αντίπαλοι. Η Γαλατασαράι λοιπόν θεωρείται μια βατή ομάδα για τα δεδομένα του δεύτερου γκρουπ αφού υπήρχαν αρκετά ισχυρότερες ομάδες την περίοδο εκείνη.

3ο γκρουπ δυναμικότητας-Διναμό Βουκουρεστίου

Καλή η κλήρωση για τον Παναθηναϊκό και ως προς την αντίπαλο από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας. Αποφεύγει δυνατές ομάδες όπως η Χέρτα Βερολίνου, η Φούλαμ, η Μπιλμπάο, αλλά και ομάδες που θα μπορούσαν να αποδειχτούν επικίνδυνες όπως η Παρτιζάν, η Τβέντε, η Διναμό Ζάγκρεμπ, η Σπάρτα Πράγας και η Σλάβια Πράγας. Ευπρόσδεκτες θεωρούνται η Λέφσκι Σόφιας, η Χάποελ Τελ Αβίβ και η Διναμό Βουκουρεστίου, με την ρουμανική ομάδα να είναι τελικά αυτή που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός.

4ο γκρουπ δυναμικότητας-Στουρμ Γκρατς

Από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας η Στουρμ Γκρατς κληρώθηκε αντίπαλος του τριφυλλιού και μάλλον ανακούφησε πολλούς αυτό το γεγονός. Με απελπιστικά χαμηλή βαθμολογία στην λίστα της ΟΥΕΦΑ (την τρίτη χειρότερη από όλες τις ομάδες στους ομίλους της διοργάνωσης), η αυστριακή ομάδα είχε πάψει προ πολλού να είναι πρωταγωνίστρια στην χώρα της, ενώ η έξοδος στην Ευρώπη είχε γίνει πλέον σπάνιο γεγονός για αυτή τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός απέφυγε και πάλι επικίνδυνες ομάδες για τα δεδομένα του τελευταίου γκρουπ, όπως η Τουλούζ, η Κλουζ, η Τζένοα, η Ραπίντ Βιέννης, η Σάλτσμπουργκ, η ΤΣΣΚΑ Σόφιας και η Σέριφ.

Αντίπαλος στην φάση των "16"

Σταντάρ Λιέγης

Ο Παναθηναϊκός έχοντας προκριθεί από τον όμιλο ως δεύτερος, στην φάση των "32" παίρνει μεγάλη πρόκριση απέναντι στην Ρόμα και φτάνει στους "16", όπου όλοι θεωρούσαν πως η τύχη τον ευνόησε φέρνοντάς τον αντίπαλο με τον νικητή του ζευγαριού Σταντάρ Λιέγης-Σάλτσμπουργκ, από το οποίο προκρίθηκε τελικά η Σταντάρ Λιέγης. Όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν από τα υπόλοιπα ζευγάρια που ήταν πιθανοί αντίπαλοι των πρασίνων ήταν ασφαλώς μεγαλύτερου βεληνεκούς από την Σταντάρ Λιέγης: η Βαλένθια, η Βέρντερ Βρέμης, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, η Μπενφίκα, η Μαρσέιγ, η Λιλ, η Λίβερπουλ, το Αμβούργο, η Άντερλεχτ, η Γιουβέντους, η Φούλαμ, η Ρούμπιν Καζάν, πρωταθλήτρια Ρωσίας που προερχόταν από το Τσάμπιονς Λιγκ (3η θέση στον όμιλο) όπου είχε κερδίσει την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου, και η Βόλφσμπουργκ, πρωταθλήτρια Γερμανίας που προερχόταν επίσης από το Τσάμπιονς Λιγκ (3η θέση στον όμιλο). Και η Σταντάρ Λιέγης προερχόταν από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε μάλιστα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέλαβε την δεύτερη θέση του ομίλου και την άφησε στην τρίτη που της έδωσε το δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ. Η κληρωτίδα έκανε την χάρη στον Παναθηναϊκό, όμως οι πράσινοι αποδείχτηκαν ανίκανοι να το εκμεταλλευτούν αφού αποκλείστηκαν με δύο ήττες από τους Βέλγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.