Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09: τυχερός ο ΠΑΟ στη φάση των "16''

Ο ΠΑΟ γλιτώνει τα χειρότερα στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09 και προκρίνεται στους "16", όπου η κληρωτίδα του κάνει δώρο και του δίνει την ευκαιρία για πρόκριση στα προημιτελικά. Αλλά και το δώρο είναι μεγάλο εμπόδιο τελικά για τον ΠΑΟ.

ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ο ΠΑΟ προκρίνεται ως πρώτος από τον όμιλο με αντιπάλους την πιο επιθυμητή (μαζί με τη Λιόν) από το γκρουπ των μεγαθηρίων, την ασταθή Ίντερ, τη Βέρντερ Βρέμης από το 2ο γκρουπ και την - εκ των θεωρητικά πιο αδύναμων από τις ομάδες του 4ου γκρουπ δυναμικότητας - Ανόρθωση (η οποία έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στα προκριματικά). Αν και ο ΠΑΟ είχε μόλις ένα βαθμό στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, πέτυχε τρεις νίκες στη συνέχεια και εκμεταλλεύτηκε τον αλληλοαφανισμό των υπολοίπων με τις συνεχείς ισοπαλίες στα μεταξύ τους παιχνίδια, τερματίζοντας πρώτος.

Στη φάση των "16", ο ΠΑΟ θα αντιμετωπίσει μία εκ των δεύτερων των άλλων ομίλων. Πιθανές αντίπαλοι τα μεγαθήρια Τσέλσι, Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης, οι πανίσχυρες Λιόν και Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και οι πιο βατές Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και Βιγιαρεάλ. Ο ΠΑΟ αν είχε να επιλέξει θα επέλεγε τη Βιγιαρεάλ, που ήταν η πιο άπειρη στην Ευρώπη, με δεύτερη επιλογή τη Σπόρτινγκ. Η κληρωτίδα του έκανε τη χάρη και του έφερε στο δρόμο του τη Βιγιαρεάλ, η οποία ήταν η ανερχόμενη δύναμη στην Ισπανία, αλλά δεν έπαυε να είναι... Βιγιαρεάλ. Όνειρα πρόκρισης για τον ΠΑΟ, ειδικά μετά το 1-1 της Ισπανίας, αλλά η Βιγιαρεάλ περνάει από το ΟΑΚΑ με 2-1 στον δεύτερο αγώνα και στέλνει σπίτι του τον ΠΑΟ, ο οποίος μόνο που δεν ετοίμαζε τις βαλίτσες του για τον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.