Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0

Μία από τα ίδια και στην 13η αγωνιστική στο Ολυμπιακό Στάδιο. Από τη μία ο Παναθηναϊκός να προσπαθεί να μάθει να παίζει ποδόσφαιρο, από την άλλη μια επαρχιακή ομάδα, ο Πανσερραϊκός, ο οποίος είναι μακράν καλύτερος των γηπεδούχων, και κάπου παραπέρα το αόρατο χέρι του διαιτητή (βλέπε Μάνταλος) να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά για τους πράσινους.
 
Κάθε νοήμων ποδοσφαιρόφιλος θα πρέπει να αναρωτιέται: πως γίνεται αυτή η ομάδα η οποία όχι απλά δεν παίζει ποδόσφαιρο αλλά προφανώς δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο, να είναι στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μέχρι αυτή τη στιγμή. Τύχη, διαιτησία, η μοναδική ικανότητα του Ολυμπιακού να βγάζει μόνος του τα μάτια του, ή η μοναδική ανικανότητα των μικρότερων ομάδων να πιστέψουν στην έκπληξη και να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε αποτέλεσμα; Μάλλον όλα αυτά μαζί συντελούν μέχρι αυτή τη στιγμή στο να μοιράζεται η πρώτη θέση ανάμεσα στους αιώνιους αντιπάλους. Πάντως το σκηνικό γελοιότητας στο ΟΑΚΑ περιελάμβανε τα πάντα: διασυρμός του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο από μία θεωρητικά μικρομεσαία επαρχιακή ομάδα, αλλοίωση αποτελέσματος υπέρ των πράσινων, διακοπή του αγώνα για επεισόδια έξω από το γήπεδο από οπαδούς με την αστυνομία, δακρυγόνα εντός του γηπέδου με τους πράσινους φιλάθλους να τρέχουν από κερκίδα σε κερκίδα κλαίγοντας και βήχωντας, ανακοίνωση από τον Πανσερραϊκό για την αλλοίωση του αποτελέσματος. Αν μη τι άλλο, ένα γεμάτο παιχνίδι.

Πάντως στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ μετά το πρώτο 20λεπτο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή φορούσε κόκκινα, ο Πανσερραϊκός, όπως φαίνεται και από την στατιστική του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός πίεσε στα πρώτα λεπτά του αγώνα ανοίγοντας το σκορ στο 16', όμως μετά το σκηνικό άλλαξε εντελώς. Και πάνω που ο Πανσερραϊκός είχε αναλάβει τα ηνία του αγώνα έρχεται το 40ο λεπτό όταν ο διαιτητής Μάνταλος έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Πλεσί μέσα στη μεγάλη περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πανσερραϊκού. Ένα πέναλτι που αν είχε δοθεί λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και με την εικόνα που είχε το παιχνίδι, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Πάντως ο Παναθηναϊκός σφυρίχτηκε για ακόμα μία φορά από τους οπαδούς του, όπως σφυρίχτηκε και πέρυσι που πήρε το πρωτάθλημα σε αρκετούς αγώνες, δείγμα πως όσο φανατισμένος και να είσαι, όταν βλέπεις την ομάδα σου να σέρνεται η αυθόρμητη αντίδρασή σου είναι αυτή που αποκαλύπτει την πραγματικότητα. Και αυτή είναι μία, ότι ο Παναθηναϊκός και φέτος δεν βλέπεται. Η στατιστική του αγώνα λέει την πάσα αλήθεια και αυτή την φορά αντίπαλος δεν ήταν η διαστημική Μπαρτσελόνα. Μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο λοιπόν ο Πανσερραϊκός είχε 12 τελικές προσπάθειες, ενώ ο Παναθηναϊκός μόλις 6. Η ομάδα των Σερρών είχε 3 αποκρούσεις και οι πράσινοι 6.

Όσον αφορά στην διαιτησία, ο Πανσερραϊκός μετά τον αγώνα έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση:
''Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι με το συγκεκριμένο διαιτητή δεν είχαμε καμία τύχη. Σήμερα όλη η Ελλάδα είδε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ποιος έπρεπε να είναι ο πραγματικός νικητής, όπως και όλη η Ελλάδα θυμάται το συγκεκριμένο διαιτητή στον περσινό αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό Βόλου όπου τελειώσαμε το ματς με εννέα παίκτες. Η σημερινή του διαιτησία έδειξε ότι συνεχίζει να αλλοιώνει αποτελέσματα εις βάρος του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ.

Ο πίνακας της ΚΕΔ είναι γεμάτος με ικανότατους διαιτητές και ίσως ο συγκεκριμένος κύριος που ορίζεται σε τρία διαδοχικά ματς, πρέπει να ξεκουραστεί. Είναι άδικο για τις ποδοσφαιρικές ομάδες της επαρχίας που αγωνίζονται πεντακάθαρα, να τυγχάνουν τέτοιας μεταχείρισης. Οι υποτελείς και οι ανίκανοι πρέπει να απομακρυνθούν.

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι είναι μεγάλη ομάδα και δεν χρειάζεται τέτοιες διαιτησίες.''
Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν απλώς ειρωνική, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν κοιτάνε τα χάλια της ομάδας τους και απλά ειρωνεύονται όποιον τολμήσει να μιλήσει για αυτά που συμβαίνουν. Όσο για τις εφημερίδες και αυτές είχαν ποικίλα σχόλια για την διαιτησία και για την εικόνα του αγώνα. Αν ψάξετε πρωτοσέλιδο εφημερίδας που υποστηρίζει την ΑΕΚ να γράφει για την διαιτησία θα χάσετε τον χρόνο σας, γιατί το αδελφό σωματείο των πρασίνων από τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο όταν βλέπει κόκκινο αφιονίζεται.

Goal: "Μαρς πέναλτι του Πλεσί στο 40' (έκανε χέρι) αρνήθηκε ο Μάνταλος στις Σέρρες." "Μαγική εικόνα το τελικό σκορ, καθώς οι Σέρρες όχι μόνο έπαιξαν στα ίσα τον ΠΑΟ αλλά και τον απείλησαν με κάζο ολκής μέσα στο ΟΑΚΑ."

SportDay: "Ο Πανσερραϊκός κέρδισε τις εντυπώσεις στο ΟΑΚΑ, αλλά έχασε με 2-0...Καθαρό πέναλτι του Πλεσί δεν είδε ο διαιτητής. Τις διπλάσιες τελικές προσπάθειες είχαν οι Σερραίοι."












Εξέδρα: "Αρνήθηκε πέναλτι στους Σερραίους ο Μάνταλος, σε χέρι του Πλεσί στο 1-0 (39')."

Φίλαθλος: "Στο 1-0 δεν δόθηκε πέναλτι στις Σέρρες."













 Γαύρος: "Νέο σκάνδαλο στο ΟΑΚΑ, νέα αλλοίωση αποτελέσματος." "Οι γνωστοί άγνωστοι τον κρατάνε με το ζόρι ζωντανό στο πρωτάθλημα." "Πέναλτι μαρς σε χέρι του Πλεσί έγινε... "παίζετε" από τον Μάνταλο του... συνδέσμου Αθηνών." "Γνωρίζαμε ότι με τον συγκεκριμένο διαιτητή δεν είχαμε τύχη, ανακοίνωσε επίσημα ο Πανσερραϊκός που ήταν καλύτερος αλλά δεν τον άφησαν..."

Πρωταθλητής: "Γιάφκα μαϊμούδων." "Συνεχίζονται οι τεχνητές αναπνοές στον ΠΑΟ." "Χέρι αλά Μαραντόνα έκανε ο Πλεσί στην περιοχή του ΠΑΟ, αλλά ο Μάνταλος έκλεισε επιδεικτικά τα μάτια σε φάση που έγινε μπροστά του όταν το σκορ ήταν στο 1-0!" "Βράζουν οι Σέρρες. Επίσημη ανακοίνωση για αλλοίωση αποτελέσματος." 











Φως των Σπορ: "Νέο "αστέρι στην διαιτησία." "Ένας Αθηναίος Μάνταλος κρέμασε με... μανταλάκια τον ρωμαλέο και ανώτερο Πανσερραϊκό, όταν στο 1-0 (39') του αρνήθηκε κραυγαλέο πέναλτι σε υψωμένη κατακόρυφα χερούκλα του Πλεσί."

MetroSport: "Σφαγή 2-0 Σερραίων. Δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Πλεσί στο 1-0."












Σπορ του Βορρά: "Πανσερραϊκός. Σφαγή στο ΟΑΚΑ από τον Μάνταλο για χάρη του ΠΑΟ."

Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης: "Έδωσε εξετάσεις για διαιτητής βόλεϊ..." "Ο Μάνταλος αρνήθηκε πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού στο 1-0." "Οι... νέοι κανονισμοί ισχύουν μόνο για τον Παναθηναϊκό. Η γροθιά στην μπάλα δεν είναι πέναλτι."












 Δείτε το πέναλτι που δεν δόθηκε.



Δείτε κάποιες από τις πολλές φάσεις του Πανσερραϊκού που έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.