Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Brian Glanville: ο ΠΑΟ εξόφθαλμα ευνοημένος από την διαιτησία με την Έβερτον

Μετά το 1-1 μεταξύ της Έβερτον και του ΠΑΟ, στον πρώτο αγώνα στην Αγγλία για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1970-71, η Έβερτον αντιμετωπίζει μια εχθρική διαιτησία στην Αθήνα και το τελικό 0-0 δίνει την πρόκριση στους πράσινους. Φωνές και καχυποψία στην Αγγλία για την αντιμετώπιση της Έβερτον από τον διαιτητή, που αποτυπώνονται στην περιληπτική αναφορά του Άγγλου συγγραφέα Brian Glanville στο βιβλίο του "Champions of Europe", όπου αφήνει υπονοούμενα για την διαιτησία του δεύτερου αγώνα και την προκλητική συμπεριφορά των παικτών του ΠΑΟ.

Συγκεκριμένα:

"Panathinaikos of Athens most unexpectedly reached the Final of the European Cup in 1971, they were outrageously favoured by the French referee of their return home leg against Everton in the quarter-finals. During the first leg, Joe Royle, later to become an outstanding manager with Oldham, then the Everton centre-forward, remembers the Greek defenders hissing in his ear, 'Athens, Athens!' And in Athens, Everton got nothing from the referee."

Τα παραπάνω μεταφράζονται ως εξής:

"Ο Παναθηναϊκός από την Αθήνα έφτασε απροσδόκητα στον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου το 1971, εξόφθαλμα ευνοημένος από τον Γάλλο διαιτητή του εντός έδρας επαναληπτικού απέναντι στην Έβερτον για τα προημιτελικά. Κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα, ο Joe Royle, μετέπειτα διακεκριμένος προπονητής με την Όλνταμ, ο τότε κεντρικός επιθετικός της Έβερτον, θυμάται τους Έλληνες αμυντικούς να του σφυρίζουν στο αυτί "Athens, Athens!" Και στην Αθήνα, η Έβερτον δεν πήρε τίποτα από τον διαιτητή."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.