Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

2010-11 Τσάμπιονς Λιγκ-κλήρωση ομίλων

Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει στη κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2010-11. Υπάρχουν τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας και οι πράσινοι είναι η τελευταία ομάδα του δεύτερου γκρουπ. Η κλήρωση όπως τις περισσότερες φορές στην ιστορία του είναι με το μέρος του ασχέτως αν στο τέλος ο Παναθηναϊκός τερμάτισε τελευταίος με μόλις δύο ισοπαλίες.

Αντίπαλοι






1ο γκρουπ δυναμικότητας-Μπαρτσελόνα

Από το γκρουπ με τα μεγαθήρια, η κληρωτίδα βγάζει αντίπαλο την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα. Θεωρητικά η πιο βατή ομάδα ήταν η Λιόν, αλλά με βάση το πρόγραμμα η Μπαρτσελόνα τελικά κάθεται μια χαρά στους πράσινους, αφού ξεμπερδεύουν με το Καμπ Νου από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, ενώ στην 5η αγωνιστική την υποδέχονται όταν θεωρητικά θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και θα είναι αδιάφορη. Βέβαια για κακή τους τύχη αυτό δεν έγινε ποτέ, αλλά οι συγκυρίες ήταν με το μέρος τους και το καλύτερο για μια ομάδα ρεαλιστικά είναι να κληρωθεί με μια κραταιά ομάδα που δεν μπορεί να χτυπήσει κανείς στον όμιλο υπό φυσιολογικές συνθήκες, αλλά να την αντιμετωπίσει θεωρητικά αδιάφορη (ειδικά εντός έδρας) όταν αυτή θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, η οποία θα παιχτεί θεωρητικά με τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου.

3ο γκρουπ δυναμικότητας-Κοπεγχάγη

Εδώ είναι το χάδι της κλήρωσης, όπου ο Παναθηναϊκός κληρώνεται με την θεωρητικά πιο αδύναμη από τις 8 ομάδες, την Κοπεγχάγη. Η πρωταθλήτρια Δανίας έχει τη δεύτερη χαμηλότερη βαθμολογία από όλες πάνω μόνο από την Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά φυσικά ουδείς μπορεί να συγκρίνει σαν μέγεθος την ρωσική ομάδα με την Κοπεγχάγη. Εκτός από την Σπαρτάκ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός αποφεύγει και άλλες ομάδες οι οποίες φυσικά αποτελούν μεγαλύτερα μεγέθη από την Κοπεγχάγη: την Τότεναμ, την Ρέιντζερς, τον Άγιαξ, την Σάλκε, την έμπειρη Βασιλεία, αλλά και την δευτεραθλήτρια Πορτογαλίας Μπράγκα, η οποία απέκλεισε στα προκριματικά την Σέλτικ με νίκη 3-0, την Σεβίλη με δύο νίκες (1-0 εντός και 4-3 εκτός), για να καταλάβει την τρίτη θέση στον όμιλό της και να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου πέτυχε ένα μικρό θαύμα φτάνοντας μέχρι τον τελικό στον οποίο ηττήθηκε από την Πόρτο.

4ο γκρουπ δυναμικότητας-Ρούμπιν Καζάν

Από εδώ ο Παναθηναϊκός κληρώνεται με την ρωσική Ρούμπιν Καζάν, η οποία με μία πρόχειρη ματιά φαίνεται καλή επιλογή της κληρωτίδας. Φυσικά κανείς δεν θα προτιμούσε να κληρωθεί με την Οσέρ ή με την πρωταθλήτρια Ολλανδίας Τβέντε. Ακόμα και η Χάποελ Τελ Αβίβ, η Κλουζ, η Παρτιζάν είναι αρκετά έμπειρες τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και έχουν "ανέβει επίπεδο" σε σχέση με το παρελθόν, ενώ η Μπούρσασπορ αν και πρωτάρα στον θεσμό δεν παύει να είναι πρωταθλήτρια Τουρκίας. Ίσως πιο αδύναμη όλων να ήταν η Ζίλινα, πρωταθλήτρια Σλοβακίας, αλλά η Ρούμπιν Καζάν ασφαλώς και δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.