Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Πάλι αποκλεισμός της ΑΕΚ από τους ομίλους του Europa League 2010-11

Μια από τα ίδια για την ΑΕΚ και φέτος. Ο δικέφαλος του Νότου για ακόμα μία φορά δεν κατάφερε να προκριθεί από τους ομίλους του Europa League και το ευρωπαϊκό προφίλ της ομάδας έχει πλέον πιάσει πάτο.

Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας γράφει μαύρες σελίδες στην ιστορία της τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και η ιστορία συνεχίστηκε και φέτος. Η ΑΕΚ κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να αποκλειστεί για 3η φορά από όμιλο του Europa League (συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ), έχοντας μέχρι τώρα πάρει την πρόκριση μόλις μία φορά την περίοδο 2007-08. Το σκορ λοιπόν προκρίσεων-αποκλεισμών από τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι 1-3, απολογισμός που ταιριάζει σε μικρή ευρωπαϊκή ομάδα, ούτε καν μικρομεσαία. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει πετύχει το ακατόρθωτο, να τερματίσει τελευταία σε όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με 0 βαθμούς (2004-05)! Αν υπολογίσουμε και το αντίστοιχο 0-4 στους ομίλους του Champions League, μάλλον η ΑΕΚ θα έπρεπε να το ξανασκεφτεί αν θα πρέπει να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη.

Όλα αυτά για τους φίλους της ΑΕΚ οι οποίοι θεωρούν την ομάδα τους βασίλισσα, την θεωρούν κάτι σαν δεύτερο πρέσβη στην Ευρώπη (μετά τον... γνωστό πρέσβη των αρνητικών ρεκόρ σε όμιλο του Champions League) και δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν πικρόχολα σχόλια για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, μία ομάδα που έχει προκριθεί τρεις φορές από όμιλο του Champions League, άπιαστο όνειρο για τους κιτρινόμαυρους. Κάποια στιγμή θα ξαναπροκριθούν στους "32" του Europa League, όπως έκαναν το 2007-08 για τελευταία φορά. Ίσως ξαναπροκριθούν στους "16" ευρωπαϊκής διοργάνωσης όπως έκαναν για τελευταία φορά το 2002-03 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Μέχρι τότε... υπομονή.

Περαστικά και πάντα τέτοια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.