Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 0-3

2010-11 Τσάμπιονς Λιγκ
Φάση ομίλων





Ο διασυρμός του Παναθηναϊκού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό σε αυτή τη χρονιά, που πολύ γρήγορα θα θέλουν να ξεχάσουν άπαντες ώστε να συνεχίσουν να πουλάνε το παραμύθι για τον πρέσβη του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Όταν στο Ολυμπιακό Στάδιο έχει κάνει περίπατο η Κοπεγχάγη, είναι δυνατόν να συναντήσει προβλήματα η Μπαρτσελόνα; Όχι βέβαια και μάλιστα όταν η Μπάρτσα είχε οργιάσει στο Καμπ Νου στον πρώτο αγώνα με 5-1, με δύο δοκάρια, με χαμένο πέναλτι και με αμέτρητες χαμένες ευκαιρίες, δείχνοντας ότι το να αγωνίζονται αυτές οι δύο ομάδες στην ίδια διοργάνωση είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Με σβηστές τις μηχανές οι μπλαουγκράνα κάνουν προπόνηση με ένα 0-3 στην έδρα των πράσινων, καταγράφοντας μία από τις βαρύτερες εντός έδρας ήττες του τριφυλλιού. Βέβαια ειδικά μετά το τρίτο γκολ η Μπαρτσελόνα φάνηκε προκλητικά αδιάφορη στο να κυνηγήσει άλλο γκολ απέναντι στο πράσινο πτώμα και στα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα απλά κυκλοφορούσε την μπάλα βαρετά ώσπου να ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. Μην ξεχνάμε ότι ακολουθούσε ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης και όπως σε κάθε προπόνηση έτσι και εδώ η Μπάρτσα έκανε απλά ζέσταμα. Τυχερός ο Παναθηναϊκός για άλλη μια φορά στην ιστορία του. Το πράσινο τσίρκο συμπληρώνεται επίσης με την είσοδο ενός Ιρακινού μετανάστη φίλαθλου του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο που έκανε άσεμνη χειρονομία στον Μέσι στο 78' και με τη νέα διακοπή του αγώνα στο 80' για την ρίψη κροτίδων.

Η στατιστική του αγώνα
Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού ήταν για άλλη μια φορά εξευτελιστική και δεν μπόρεσε όχι να αντισταθεί αλλά ούτε να κρατήσει τη μπάλα, κάτι το οποίο δεν είχε καταφέρει ούτε στο Καμπ Νου. Για του λόγου το αληθές η κατοχή μπάλας ήταν 74-26% υπέρ της Μπαρτσελόνα (ίδια ποσοστά με τον αγώνα του Καμπ Νου), η οποία συμπλήρωσε 50 ολόκληρα λεπτά καθαρής κατοχής της μπάλας (δηλαδή παραπάνω από ένα ημίχρονο, σπάζοντας και το ρεκόρ του αγώνα στο Καμπ Νου που είχε σχεδόν 49 λεπτά κατοχής) και μάλλον οι στατιστικολόγοι θα έπρεπε να αρχίσουν να ψάχνουν αν έχει υπάρξει χαμηλότερο ποσοστό κατοχής για γηπεδούχο ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο για τις ευκαιρίες, η Μπαρτσελόνα είχε 12 σουτ εντός εστίας ενώ ο Παναθηναϊκός μόλις 1 σε ολόκληρο τον αγώνα. Επίσης ο Παναθηναϊκός εντυπωσιάζει με τα... κατορθώματα-αντάξια του ονόματός του, αφού τερματίζει στην τελευταία θέση ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ για 5η φορά στην ιστορία του και μάλιστα την εξασφαλίζει από την προτελευταία αγωνιστική, έχοντας μάλιστα μόλις 2 βαθμούς και τέρματα 1-10!

Μαράζωσαν οι "αντικειμενικές" εφημερίδες που άρχισαν πάλι το ίδιο τροπάριο για το όνομα του Παναθηναϊκού που λερώθηκε. Μα αυτό λερώνεται στην Ευρώπη κατά μέσο όρο κάθε δυο χρόνια (ενδιάμεσα έχει και καμιά πιο αξιοπρεπή παρουσία). Πόσο πρέπει να λερωθεί ακόμα για να καταλάβουν ποια είναι η θέση του Παναθηναικού (και των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων) στην Ευρώπη;

Οι πράσινες εφημερίδες έχουν συνειδητοποιήσει το χάλι της ομάδας και οι κόκκινες απλά χλευάζουν τον... πρέσβη για άλλη μία φορά και καταγράφουν τις επιδόσεις-ρεκόρ που ντροπιάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο (αυτά που οι "αντικειμενικές" δεν αναφέρουν).

 

Γαύρος: "Ξευτίλισε (πάλι) την Ελλάδα ο "πρέσβης". Η ντροπή του Champions League με 1-10 γκολ και χωρίς νίκη. ΠΑΟ-Μπάρτσα μόνο... 0-3 λόγω Ρεάλ."

Πρωταθλητής: "Ο κύριος πρέσβης τα μούσκεψε πάλι (0-3). Ευτυχώς που η παρέα του Μέσι έχει ντέρμπι με τη Ρεάλ."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.