Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ολυμπιακός-Ηρακλής 2-0

Για την 16η αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο Γήπεδο Καραϊσκάκη τον Ηρακλή και τον κέρδισε με 2-0, χωρίς όμως να πιάσει την απόδοση που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια στο φαληρικό γήπεδο.

Αυτό που αξίζει εδώ να σημειωθεί είναι άλλο. Είναι ο Ηρακλής, του οποίου οι άνθρωποι από το πρώτο λεπτό του αγώνα διαμαρτύρονταν έντονα για κάθε σφύριγμα του διαιτητή Κωνσταντινέα, δείχνοντας αοφασισμένοι όχι για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού άλλωστε δεν έκαναν ούτε μία ευκαιρία σε ολόκληρο τον αγώνα, αλλά για να δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος του Ολυμπιακού για την διαιτησία. Αν η διάθεση του Ηρακλή για ποδόσφαιρο ήταν το ίδιο μεγάλη με την διάθεση που επέδειξε να λειτουργήσει ως άλλο ένα παράρτημα της ομάδας των Αμπελοκήπων, τότε σίγουρα ο Γηραιός θα είχε καλύτερη τύχη στο πρωτάθλημα.

Η κορυφαία αφορμή δόθηκε στο 73' όταν το σκορ ήταν 1-0. Σε επίθεση του Ηρακλή, ο Σολτάνι μέσα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και δεχόμενος ένα στιγμιαίο άγγιγμα στην κοιλιά σωριάζεται στο έδαφος, με τρόπο που ούτε νήπιο δεν θα έπεφτε, εκβιάζοντας το πέναλτι και ο Κωνσταντινέας του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα που τον στέλνει στα αποδυτήρια. Ολόκληρος ο Ηρακλής διαμαρτύρεται, άλλοι για το πέναλτι που θεώρησαν υπαρκτό, αφού μάλλον δεν ξέρουν ότι όταν θέλεις να πέσεις με ένα άγγιγμα το κάνεις αλλά αυτό λέγεται θέατρο, και άλλοι για την κίτρινη κάρτα και την αποβολή, αφού μάλλον δεν ξέρουν ότι ο παίκτης που εκβιάζει πέναλτι πρέπει να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Προφανώς επειδή ήταν η δεύτερη του Σολτάνι, οι Ηρακλειδείς θεώρησαν πως έπρεπε να γίνει ένα σκόντο στους κανονισμούς από τον Κωνσταντινέα. Ας το καταλάβουμε επιτέλους πέρα από οπαδισμούς. Είναι ποδόσφαιρο και όχι βόλεϊ, κάθε άγγιγμα δεν είναι φάουλ ούτε δικαιολογεί ένα πέσιμο του παίκτη. Αυτά θα τα έβλεπαν στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Γερμανία, στην Ισπανία και στην Γαλλία και θα γέλαγαν. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα...

Η ΠΑΕ Ηρακλής η οποία άλλωστε έστειλε την ομάδα στην Αθήνα με σκοπό να φωνάξει για την διαιτησία εξέδωσε την ακόλουθη ειρωνική ανακοίνωση:
1. Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ συγχαίρει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας για την αγωνιστική προσπάθειά τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

2. Το φίλαθλο πανελλήνιο είχε την ευκαιρία να γίνει μάρτυρας του τι συνέβη απόψε στο 'Γ. Καραϊσκάκης'.

3. Ευχαριστούμε θερμώς τον κ. Κωνσταντινέα για τις ευχές, που μας έδωσε, επ' ευκαιρία του Νέου Ετους.
Όμως δυστυχώς για τον κατά τα άλλα συμπαθή Ηρακλή, οι φωνές του δεν προκάλεσαν αίσθηση παρά μόνο στην πάντα παραπονεμένη Θεσσαλονίκη και στις πάντα πικραμένες πράσινες φυλλάδες. Η μία από αυτές μάλιστα συγκινήθηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλο ένα πρωτοσέλιδο που δείχνει το επίπεδό της. Μάλλον η ομάδα της Θεσσαλονίκης αισθάνθηκε αδικημένη που δεν ευνοήθηκε για τρίτο στη σειρά αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε άλλωστε τι έγινε στον πρώτο αγώνα στο Καυτατζόγλειο, όπου ο Ολυμπιακός έχασε με 2-1 ενώ δεν του δόθηκαν δύο πέναλτι, αλλά και στον περσινό αγώνα του Πειραιά, όπου ακυρώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο κανονικότατο γκολ του Ολυμπιακού κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του, για να ισοφαρίσει ο Ηρακλής στις καθυστερήσεις.

Σε αντίθεση με τις πράσινες και τις θεσσαλονικιώτικες εφημερίδες που φυσικά άρπαξαν την ευκαιρία να πορώσουν τον κόσμο κατά του Ολυμπιακού, οι ουδέτερες εφημερίδες δεν ασχολήθηκαν στα πρωτοσέλιδά τους με το πέναλτι που ζήτησε ο Ηρακλής, ούτε με την αποβολή αφού θεωρήθηκαν σωστά. Μόνο μία έκανε αναφορά στο γεγονός και αυτή ήταν ο Φίλαθλος, λέγοντας: "Σωστή η αποβολή Σολτάνι στο 73'." Αυτά για τους παραχαράκτες της ιστορίας.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες αθλητικές ιστοσελίδες ήταν κατηγορηματικές:

contra.gr (εδώ): "Στο 73', όμως, και την ώρα που ο Ουζουνίδης είχε φορτώσει την επιθετική του γραμμή, ο Σολτάνι αντίκρισε (σωστά) τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού εκβίασε πέναλτι και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε και ο προπονητής του Ηρακλή μετά από έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση του ρέφερι."

novasports.gr (εδώ): "Στο 73ο λεπτό ο Ηρακλής έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Σολτάνι εκβίασε πέναλτι πέφτοντας μέσα στην περιοχή, όμως ο Κωνσταντινέας ήταν κοντά στη φάση και έδειξε στον Αλγερινό την κίτρινη για «θέατρο», η οποία ήταν η δεύτερη. Η αποβολή αυτή έκοψε τα πόδια των παικτών του Ηρακλή σε ένα σημείο που είχαν αρχίσει να πιέζουν χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.