Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Παναθηναϊκός-Άρης 1-0

Για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Κανένας βέβαια δεν έχει ξεχάσει τον αγώνα του πρώτου γύρου στο Γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης της Θεσσαλονίκης, όπου οι πράσινοι πήραν μια από τις πιο πολύτιμες νίκες της σεζόν σε μια δύσκολη έδρα με ένα πέτσινο πέναλτι.

Δυστυχώς όμως ο Άρης έμελλε να σφαγιαστεί και στον δεύτερο αγώνα του κόντρα στο τριφύλλι. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με 1-0 από το 19'. Απο εκεί και πέρα το παιχνίδι κύλησε σχετικά ήρεμα χωρίς κάτι ιδιαίτερο από τις δύο ομάδες, με λίγες ευκαιρίες από την κάθε πλευρά. Στο 66' όμως, ο Άρης ισοφαρίζει κανονικότατα με τον Οριόλ, όμως ο διαιτητής Σταθόπουλος ανακαλύπτει επιθετικό φάουλ του Ρουίς στον Βύντρα και ακυρώνει το γκολ. Στην συγκεκριμένη φάση οι δύο παίκτες απλά ακουμπάνε ο ένας τον άλλο και ο Βύντρα αποφασίζει να πέσει θεαματικά όπως φανερώνει το ριπλέι, κάτι που ως γνωστόν είναι αγαπημένη συνήθεια για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος και ο Παναθηναϊκός πήρε άλλη μία δύσκολη και "λερωμένη" νίκη.

Πυρ και μανία παράγοντες και παίκτες του Άρη για την δεύτερη σφαγή απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρης, Γιάννης Κόντης δήλωσε (εδώ): "Ήταν ένα πεντακάθαρο γκολ. Στον συγκεκριμένο διαιτητή έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και απορώ πως του ξέφυγε η φάση αυτή. Είναι κανονικό γκολ και αξίζαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο." Απολαυστικό είναι το κείμενο του αθλητικού δημοσιογράφου και οπαδού του Άρη με αφορμή την νέα σφαγή της ομάδας του απέναντι στους πράσινους (εδώ). Η γνωστή αθλητική ιστοσελίδα contra.gr σχολιάζει (εδώ): "66ο λεπτό: Ο Αρης σκοράρει με τον Οριόλ, αλλά ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ στον Ρουίς. Από το ριπλέι δεν φαίνεται να έχει δίκιο ο διαιτητής."

Ο κύριος Περικλής Βασιλάκης, καθηγητής διαιτησίας, προφανώς θέλει με κάθε τρόπο να μας πείσει ότι είναι φάουλ η συγκεκριμένη φάση, μόνο που δεν μπορεί να το στηρίξει βάσιμα σε κάποιο επιχείρημα. Έτσι κάνει την ακόλουθη δήλωση (εδώ): "Πρώτα απ' όλα, από την ζωντανή μετάδοση φαίνεται πως ο διαιτητής σφυρίζει πολύ πριν πάει η μπάλα στα δίχτυα. Έπειτα, φαίνεται πως ο Ρουίς απλώνει το χέρι του πάνω στον Βύντρα. Επικεντρώνονται όλοι στον σκόρερ αλλά στη φάση δεν συμμετέχει μόνος του. Φαίνεται στην εικόνα ότι και η επαφή υπάρχει και η πτώση του αμυνόμενου πιθανότατα δικαιολογείται. Κρατάω μια επιφύλαξη για τη γωνία της λήψης. Επομένως, αν υπάρχει φάουλ του Ρουίς, ο διαιτητής αποφασίζει σωστά."

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς τόσο παρατηρητικός για να αντιληφθεί ότι σε κάθε πρότασή του ο Κύριος Βασιλάκης εκφράζει μια αμφιβολία με τις εκφράσεις "φαίνεται", "πιθανότατα", "κρατάω μια επιφύλαξη", "αν υπάρχει φάουλ", αλλά στο τέλος κρίνει σωστή την απόφαση του διαιτητή, επειδή έτσι θέλει και όχι ως αποτέλεσμα των συλλογισμών που κάνει. Κόκκινη κάρτα κύριε Βασιλάκη! Άλλωστε έχουμε μάτια και βλέπουμε... Την στιγμή που ο Βύντρα αποφασίζει να κάνει την βουτιά, ο αμυνόμενος Ρουίς δεν ασκεί καμία πίεση πάνω του αλλά μόλις που ακουμπάνε οι δύο παίκτες μεταξύ τους.

Κάποιες από τις αντικειμενικές εφημερίδες ανέφεραν την φάση του ακυρωθέντος γκολ, ενώ κάποιες άλλες σίγησαν ή επαίνεσαν τον Σταθόπουλο. Οι κόκκινες εφημερίδες αλαλάζουν, η μία κίτρινη εφημερίδα όπως πάντα δεν επιτίθεται στο αδελφό πράσινο σωματείο, ενώ η άλλη το κάνει. Όσο για τις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης... βράζουν:

SportDay: "Φωνάζει ο Άρης για κακώς ακυρωθέν γκολ του Μίσελ στο 66'! Ο Σταθόπουλος έδωσε φάουλ του Ρουίζ στον Βύντρα."

Εξέδρα: "Έλειψε μόνο το γκολ από τον έξοχα στημένο Άρη, που παραπονέθηκε για ένα γκολ που ακύρωσε λόγω φάουλ ο Σταθόπουλος."

Γαύρος: "Μέγας χειρούργος ο Σταθόπουλος!" "Θαύμα της ιατρικής στο ΟΑΚΑ! Κράτησε ζωντανό τον... μισοπεθαμένο (1-0 αντί 1-1) και χειρούργησε χωρίς αναισθητικό τον Άρη ακυρώνοντάς του κανονικότατο γκολ! "Τι Δαλούκας, τι Σταθόπουλος... Βράζει η Θεσσαλονίκη με το νέο πράσινο έγκλημα!" "Μίσελ: Το γκολ ήταν κανονικό. Δεν υπήρχε κανένα φάουλ."

Πρωταθλητής: "Ουστ! Έκλεψαν καθαρό γκολ του Άρη στο ΟΑΚΑ." "Κρατάνε με τεχνητή αναπνοή τον ΠΑΟ." "Ο Σταθόπουλος χτύπησε και πάλι! Ανακάλυψε επιθετικό φάουλ και ακύρωσε το γκολ του Μίτσελ στο 66', στερώντας την ισοφάριση από τον Άρη."

Φως των σπορ: "Σφαγή Άρη!"

Score: "Ζωντανός με Σταθόπουλο, ο ΠΑΟ 1-0 τον Άρη."


MetroSport: "Κλοπή Νο2 εις βάρος του Άρη για χάρη του ΠΑΟ!" "Αλλοίωση αποτελέσματος στο ΟΑΚΑ." "Πάρτε τη σφυρίχτρα του Σταθόπουλου." "Ήττα με 1-0, αλλά με τον ίδιο πρωτααγωνιστή: τον διαιτητή!"

Αθλητικά νέα: "Κλοπή!!!" "Ένας ανίκανος να κερδίσει από μόνος του Παναθηναϊκός, βρήκε "δεκανίκι" στο πρόσωπο του Γιώργου Σταθόπουλου, που ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Μίσελκαι αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα."













Αθλητική Μακεδονίας-Θράκης: "Κλοπή" "Ο Άρης δεν ήταν καλός αλλά ο διαιτητής του στέρησε τον ένα βαθμό στο ΟΑΚΑ."












Εδώ το βίντεο του αγώνα για να βγάλει ο καθένας το συμπέρασμά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.