Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Τελικός κυπέλλου Σερβίας 2010-11 (Παρτιζάν-Βοϊβοντίνα 2-1)

Ο τελικός κυπέλλου Σερβίας στις 11 Μαίου 2011 ανάμεσα στην Παρτιζάν και την Βοϊβοντίνα ήταν επεισοδιακός και δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στην Σερβία ο τελικός αντιμετωπίστηκε ως ένα ακόμα κρούσμα στα σκάνδαλα για στημένους αγώνες που μαστίζουν το ποδόσφαιρο της χώρας και φυσικά εχει χαρακτηριστεί ως "τελικός της ντροπής".

Το φαβορί του αγώνα ήταν φυσικά η Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία προηγήθηκε στο 17', για να ισοφαρίσει η Βοϊβοντίνα στο 63'. Η προκατάληψη για διαιτητική εύνοια προς τον ισχυρό υπήρχε και πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά τα αίματα άναψαν όταν στο 72' ο διαιτητής του τελικού, Slobodan Veselinović, έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της Παρτιζάν, με το οποίο η ομάδα του Βελιγραδίου προηγήθηκε με 2-1.

Το τελειωτικό χτύπημα στην αξιοπιστία του τελικού ήρθε στο 82', όταν ο διαιτητής αρνήθηκε να δώσει καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της Βοϊβοντίνα. Αυτό προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά της ομάδας του Νόβι Σαντ, της οποίας οι παίκτες αρνήθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την σφαγιαστική διαιτησία. Έτσι η Βοϊβοντίνα αποχώρησε από το γήπεδο και ο τελικός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μόλις συμπληρώθηκαν τα 90' του αγώνα, η Παρτιζάν ανακυρήχθηκε κυπελλούχος Σερβίας με το διαμορφωμένο 2-1 μέχρι την στιγμή της αποχώρησης να θεωρείται τελικό σκορ.

Τελικά στις 16 Μαίου αποφασίσθηκε ο τελικός να κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ της Παρτιζάν, η οποία πήρε και το πρωτάθλημα, ενώ η Βοιβοντίνα που τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα, εκτός από τον μηδενισμό της στον τελικό τιμωρήθηκε και με αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.