Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

2001-02. ΑΕΚ-Άρης 4-2

Α' Εθνική 2001-02
10η αγωνιστική
16/12/2001

Θεαματικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ να κερδίζει τον Άρη με 4-2, όμως για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική χρειάζεται την βοήθεια της διαιτησίας για να πάρει τη νίκη. Ο Άρης παγώνει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόλις στο 7', με τον Τσίμπα να κάνει το 0-1, αλλά η ΑΕΚ ανατρέπει το σκορ σε 2-1 με γκολ του Κωνσταντινίδη στο 18' και του Νικολαϊδη στο 53'.

Στο 64' έρχεται η βοήθεια από τον διαιτητή Βούλγαρη, ο οποίος δίνει αυστηρότατο πέναλτι όταν σε μια μονομαχία με τον Μορίς ο Κωνσταντινίδης - μετρ στις βουτιές - πέφτει με όλη τη του τη δύναμη μέσα στη μεγάλη περιοχή εκβιάζοντας το πέναλτι. Ο Βούλγαρης, ο οποίος πιθανότατα δένεται και συναισθηματικά με την ΑΕΚ όντας ανηψιός του παλιού παράγοντα του δικεφάλου Ανδρέα Βούλγαρη, δεν χάνει την ευκαρία και σφυρίζει το αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, η οποία κάνει το 3-1.

Ο Άρης δεν τα παρατάει και στο 67' μειώνει σε 3-2, με πεντακάθαρο πέναλτι που κέρδισε σε ανατροπή του Θεοδωρίδη από τον Λάκη. Κάπου εκεί και ενώ ο αγώνας βρίσκεται σε τεντωμένο σκηνή, ο Βούλγαρης αποφασίζει να δράσει και πάλι και να κόψει μια και καλή τα πόδια των παικτών του Άρη. Μέσα σε 5 λεπτά εξαντλεί όλη του την αυστηρότητα στον Θεοδωρίδη (προφανώς επειδή στην φάση της ανατροπής του τον... ανάγκασε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ του Άρη) και του δείχνει δύο αμφισβητούμενες κίτρινες κάρτες, αφήνοντας με 10 παίκτες τον Άρη στο 78'. Μετά το τελειωτικό χτύπημα από τον Βουλγαρη έρχεται και ο Νικολαϊδης που κάνει το 4-2 στο 82' και σφραγίζει τη νίκη της ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.