Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

2001-02. Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-3

Α' Εθνική 2001-02
24η αγωνιστική
14/4/2002

Τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο και ο Ολυμπιακός δεν έχει περιθώριο στραβοπατήματος. Η πειραϊκή ομάδα πηγαίνει στην δύσκολη έδρα της Παναχαϊκής με μόνο σκοπό τη νίκη που θα την διατηρήσει στην χειρότερη περίπτωση σε απόσταση τριών βαθμών από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο ΟΑΚΑ στην επόμενη και προτελευταία αγωνιστική. Για τον λόγο αυτό άπαντες στο κόκκινο στρατόπεδο είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα κόντρα σε όλους όσους θέλουν να τους δουν να χάνουν το πρωτάθλημα από τον Ψωμιάδη και 10.000 οπαδοί του Ολυμπιακού ταξιδεύουν από παντού στην Πάτρα για να συμπαρασταθούν στην ομάδα. Στην αντίπερα όχθη η Παναχαϊκή τα παίζει όλα για όλα, αφού είναι τελευταία στην βαθμολογία και θέλει βαθμούς για να πιάσει τον προτελευταίο Εθνικό Αστέρα που έχει δύο βαθμούς παραπάνω (υποβιβάζεται μόνο μία ομάδα, αφού θα αυξάνονταν οι ομάδες της Α' Εθνικής από την επόμενη περίοδο).

Στο γήπεδο της Παναχαϊκής ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει για ακόμα μία φορά στη φετινή περίοδο τα πιόνια του μαφιόζου Ψωμιάδη, με τον διαιτητή Μποροβήλο να κάνει ότι μπορεί για να υποχρεώσει σε απώλεια βαθμών τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν από την αρχή δυνατά στον κρίσιμο αγώνα και έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά στο 11' ο Μποροβήλος φανερώνει τις προθέσεις του όταν δεν υποδεικνύει το πέναλτι στην ανατροπή του Γιαννακόπουλου στη μεγάλη περιοχή της Παναχαϊκής από τον Μπαλτιμά, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών στους φιλοξενούμενους. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν στο 41' ο Ιωάννου με κεφαλιά κάνει το 1-0 υπέρ της Παναχαϊκής και στέλνει στην κόλαση τον Ολυμπιακό.

Ο αισχρός Μποροβήλος χτυπάει και πάλι στο 51' όταν αρνείται να δώσει και δεύτερο πέναλτι στον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά σε χέρι του Κατσουράνη μέσα στην περιοχή μετά από σουτ του Αμανατίδη, με τους ερυθρόλευκους παίκτες και οπαδούς να βράζουν για την σφαγή που βλέπουν. Ο Ολυμπιακός τα παίζει όλα για όλα και στο 75' ισοφαρίζει με τον Γιαννακόπουλο, ενώ η τάξη αποκαθίσταται στο 82' όταν και πάι ο Γιαννακόπουλος με κεφαλιά κάνει το 1-2. Το παιχνίδι συνεχίζει να είναι θρίλερ αλλά η λύτρωση έρχεται στο 93', όταν ο Άλβες επίσης με κεφαλιά σημειώνει το 1-3.

Η πιο μάγκικη νίκη του Ολυμπιακού στη φετινή περίοδο, με τις "αντικειμενικές" φυλλάδες να περιμένουν στραβοπάτημα για να πανηγυρίσουν την απώλεια του τίτλου, με τον Μποροβήλο σε διατεταγμένη υπηρεσία να σφαγιάζει ανελέητα τον Ολυμπιακό και με την Παναχαϊκή να καίγεται για βαθμούς αφού κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ο Ολυμπιακός ως πραγματικά μεγάλη ομάδα συνθλίβει τους πάντες και περιμένει στο γεμάτο ΟΑΚΑ την ομάδα του Ψωμιάδη για να τη νικήσει και να γίνει αφεντικό στην υπόθεση τίτλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.