Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

2001-02. Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-1


Α' Εθνική 2001-02
14η αγωνιστική
10/2/2002



Μετά την σφαγή στη Λεωφόρο στην προηγούμενη αγωνιστική ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη και ο διαιτητής Αγγελάκης και ο επόπτης Τάπρατζης φροντίζουν να πάρουν το αίμα του Πανιωνίου πίσω σφάζοντας τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Αλεξανδρή. Η χαρά κράτησε μερικά δευτερόλεπτα όμως αφού ο επόπτης Τάπρατζης ανακάλυψε ανύπαρκτο οφσάιντ και ο Αγγελάκης ακύρωσε το γκολ. Παρόλα αυτά ο Αλεξανδρής δεν πτοείται και ξανασκοράρει στο 3' για να κάνει το 0-1, ενώ το σκορ θα έπρεπε να είναι 0-2. Στο 21' ο Αλεξανδρής με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά ο Τάπρατζης και ο Αγγελάκης υποδεικνύουν ξανά ανύπαρκτο οφσάιντ εις βάρος του ερυθρόλευκου άσσου και η φάση θεωρείται ως μη γενόμενη. Δηλαδή αν για λίγα εκατοστά είχει σημειωθεί το γκολ, επόπτης και διαιτητής θα το είχαν ακυρώσει κακώς και αυτό.

Μετά την αλλοίωση του σκορ ο Πανιώνιος ισοφαρίζει στο 25' σε 1-1 με τον Σίλιακ. Η σφαγή για τον Ολυμπιακό συνεχίζεται όταν στο 33' ο Γιαννόπουλος διώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή του τέρματος του Πανιωνίου μετά από κεφαλιά του Ανατολάκη, με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται θεωρώντας πως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και το γκολ έπρεπε να μετρήσει, σε μια δύσκολη φάση. Στη συνέχεια ο Βλτσεκ με δύο γκολ στο 36' και στο 42' διαμορφώνει το 3-1 υπέρ του Πανιωνίου, ένα σκορ που δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Ολυμπιακός κατέρρευσε ψυχολογικά και σωματικά και δεν απείλησε παρά μόνο σε μία περίπτωση.

Αυτό είναι το τρίτο συνεχόμενο στραβοπάτημα του Ολυμπιακού και η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Αγγελάκης προφανώς είχε εντολές να καθαρίσει τον Ολυμπιακό που δεν ήταν και στην καλύτερή του κατάσταση και να τον απομακρύνει από τη μάχη του τίτλου, μετατρέποντάς την υπόθεση σε μάχη μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟ. Προσωρινά τα κατάφερε αφού ο Ολυμπιακός έπεσε στην τρίτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.