Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

2001-02. ΑΕΚ-Παναχαϊκή 4-1

Α' Εθνική 2001-02
21η αγωνιστική
23/3/2002

Η ΑΕΚ κερδίζει σχετικά άνετα την Παναχαϊκή με 4-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ο διαιτητής Τεροβίτσας είναι αυτός που κάνει τα πράγματα εύκολα για την Ένωση. Στο πρώτο λεπτό του αγώνα ο Ίβιτς ανατρέπεται από τον Κεφαλά και σωστά δίνεται το πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, με τον Τσιάρτα όμως να αστοχεί. Ο ίδιος παίκτης όμως δίνει το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 21'.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Φερούζεμ βρίσκει με το χέρι τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Τεροβίτσας αρνείται να δείξει πέναλτι υπέρ της Παναχαϊκής, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα. Η ΑΕΚ αφού αποφεύγει τις περιπέτειες ελέω Τεροβίτσα αυξάνει το προβάδισμα στο 47' με τον Ζήκο να κάνει το 2-0, ενώ ο Τσιάρτας εκτελεί νέο πέναλτι μετά από ανατροπή του Λάκη από τον Κιούρκο και κάνει το 3-0 στο 51'.

Ο σφαγέας Τεροβίτσας δεν έχει πει όμως την τελευταία του λέξη και στο 77' αρνείται να δώσει νέο πέναλτι στην Παναχαϊκή, σε ανατροπή του Γκίτση από τον Χιώτη, με αποτέλεσμα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαλαδένης να κάνει το 4-0. Ο Τεροβίτσας είναι ιδιαίτερα προκλητικός στις αποφάσεις του, δίνοντας στην ΑΕΚ πέναλτι με την ίδια ευκολία με την οποία τα αρνείται στην Παναχαϊκή, η οποία μετά τη σφαγή απλά σημείωσε το γκολ της τιμής στο 90' με τον Βούκσεβιτς. Για την ιστορία, η Παναχαϊκή είχε σφαγιαστεί και στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ στην Πάτρα.

Ο αγώνας μπορεί να είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά αν δίνονταν τα δύο πέναλτι στην Παναχαϊκή, η οποία ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, ενώ το δεύτερο και τέταρτο γκολ της ΑΕΚ δεν θα είχαν επιτευχθεί στην εξέλιξη του αγώνα, αν είχαν δοθεί τα πέναλτι στους φιλοξενούμενους. Την επόμενη μέρα το ντέρμπι των αιωνίων τελειώνει ισόπαλο και η ΑΕΚ περνάει πρώτη στη βαθμολογία, ένα βαθμό μπροστά από τον Ολυμπιακό και τέσσερις από τον ΠΑΟ, μετά από αυτή την καραμπινάτη εύνοια από τον Τεροβίτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.