Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Διναμό Βουκουρεστίου 0-2 και Διναμό Βουκουρεστίου-Παναθηναϊκός 6-1

1989-90 Κύπελλο Κυπελλούχων
Β' γύρος

Κύπελλο Κυπελλούχων και ο Παναθηναϊκός αφού αποκλείσει με ιδιαίτερη δυσκολία στον πρώτο γύρο την ουαλική Σουόνσι, συναντά στον δεύτερο γύρο την Διναμό Βουκουρεστίου, μια συνάντηση η οποία αποδεικνύεται τραυματική για το τριφύλλι. Η Διναμό Βουκουρεστίου είναι μια από τις μεγάλες ομάδες της Ρουμανίας και με μεγάλη εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία μετά από κάποιες επιτυχημένες ευρωπαϊκές πορείες στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980, έχει εισέλθει σε περίοδο παρακμής και φαντάζει ένας αντίπαλος στα μέτρα του Παναθηναϊκού.

Η πράξη όμως διαφέρει από την θεωρία και η Διναμό φροντίζει να το αποδείξει με τον καλύτερο τρόπο. Πρώτος αγώνας στην Αθήνα και η Διναμό με συνοπτικές διαδικασίες και με το καθαρό 0-2 ελαχιστοποιεί τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση. Μέχρι τότε οι μοναδικές ομάδες τις οποίες η Διναμό είχε καταφέρει να κερδίσει εκτός έδρας στην Ευρώπη ήταν η Κουουσίσι, η Νταντί, η Σλιέμα, η Οντένσε, η Κρουσάντερς, η Μπολουσπόρ και η Αλκή Λάρνακας, όλες τους... μεγάλες και τρανές. Κανείς όμως δεν φαντάζεται ότι ο επαναληπτικός θα εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους πράσινους οι οποίοι θα καταφέρουν να χρίσουν την Διναμό ως την ομάδα η οποία ευθύνεται για την πιο βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, αφού η ελληνική ομάδα διασύρεται στο Βουκουρέστι με 6-1.

Έτσι ο Παναθηναϊκός που μέχρι τότε είχε ως βαρύτερη ήττα το 5-0 από την Μπάγερν Μονάχου, έχει να «περηφανεύεται» ότι έφαγε εξάρα από μία ομάδα η οποία ούτε το όνομα της Μπάγερν Μονάχου έχει, ούτε από προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα όπως η Γερμανία προέρχεται, μια ομάδα η οποία δεν είναι τουλάχιστον η Διναμό Μόσχας ή η Διναμό Κιέβου, αλλά η Διναμό Βουκουρεστίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.