Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Τσβικάου-Παναθηναϊκός 2-0

1975-76 Κύπελλο Κυπελλούχων
Α' γύρος

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει διοργάνωση και αγωνίζεται στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Αντίπαλός του στον πρώτο γύρο η ανατολικογερμανική Τσβικάου. Είναι γνωστό ότι στην Ανατολική Γερμανία οι ομάδες ήταν μέτριας δυναμικότητας με δυο-τρεις εξαιρέσεις σε σχέση με τις τρομερές ομάδες της Δυτικής Γερμανίας.

Η Τσβικάου όμως δεν ήταν μέσα στις εξαιρέσεις και συγκεκριμένα ήταν μια μικρή ομάδα της Ανατολικής Γερμανίας, η οποία τερμάτιζε συνήθως στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, άλλες φορές γλιτώνοντας τον υποβιβασμό και άλλες φορές όχι. Χαρακτηριστικό είναι ότι η υψηλότερη θέση που κατέκτησε ποτέ στο πρωτάθλημα ήταν η 7η θέση και αυτό το κατάφερε μόλις μία φορά και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα δεκατεσσάρων ομάδων.

Όσον αφορά την εμπειρία της στην Ευρώπη, είχε συμμετάσχει ανεπιτυχώς στο παρελθόν άλλες δύο φορές στο Κύπελλο Κυπελλούχων μέσω του εγχώριου κυπέλλου, αφού είναι γνωστό ότι το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων σε κάθε χώρα. Αυτή την ομάδα λοιπόν που δεν γέμιζε το μάτι κανενός, ο Παναθηναϊκός αποτυγχάνει να κερδίσει στην Λεωφόρο, φέρνοντας ισοπαλία 0-0, ενώ υποκύπτει με 2-0 στον εκτός έδρας αγώνα, δίνοντας μια εύκολη πρόκριση στους ανατολικογερμανούς. Φαίνεται όμως ότι αυτή η πρόκριση άνοιξε την όρεξη και άλλαξε την τύχη της Τσβικάου, η οποία έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.