Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Γκρασχόπερ-Παναθηναϊκός 2-0

1974-75 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α' γύρος

Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ για τον Παναθηναϊκό, με αντίπαλο στον πρώτο γύρο την ελβετική Γκρασχόπερ. Η πιο ιστορική ομάδα της Ελβετίας η οποία όμως βρισκόταν σε σχετική παρακμή την περίοδο εκείνη και προσπαθούσε να ανακτήσει τα πρωτεία στην χώρα της, αφού για πολλά χρόνια είχε περάσει στη σκιά των άλλων μεγάλων ομάδων όπως η Βασιλεία, η Ζυρίχη και η Σερβέτ.

Και πάλι βατός αντίπαλος στο δρόμο του Παναθηναϊκού, και πάλι όμως οι πράσινοι αποδεικνύονται ανίκανοι να ξεπεράσουν και αυτό το εμπόδιο. Ήττα με καθαρό σκορ 2-0 στην Ζυρίχη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το μόνο που καταφέρνει είναι να πάρει μια νίκη τιμής στον δεύτερο αγώνα με 2-1, αλλά ο αποκλεισμός είναι αναπόφευκτος. Η Γκρασχόπερ μέχρι τότε στην Ευρώπη δεν είχε ούτε την μεγάλη εμπειρία, ούτε ιδιαίτερες επιτυχίες, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς, αφού σε σύνολο 18 ευρωπαϊκών αγώνων πριν τις συναντήσεις της με τον Παναθηναϊκό είχε μόλις 5 νίκες, απολογισμός ο οποίος ήταν αντικειμενικά φτωχός.

Ίσως καταντάει κουραστικό αλλά και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Έτσι και πάλι τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι και η Γκρασχόπερ ήταν μια ομάδα μικρού βεληνεκούς η οποία απέκλεισε τον Παναθηναϊκό αλλά στον επόμενο μόλις γύρο γνώρισε την συντριβή. Η ισπανική Σαραγόσα αποκλείει την ελβετική ομάδα στον δεύτερο γύρο με εντυπωσιακή νίκη με 5-0 στην ισπανική πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.