Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Φόρβερτς-Παναθηναϊκός 2-0

1969-70 Κύπελλο Πρωταθλητριών
Α' γύρος

Πρώτος γύρος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αντίπαλος του Παναθηναϊκού είναι η άσημη Φόρβερτς Βερολίνου, μία ανατολικογερμανική ομάδα μέτριας δυναμικότητας που είχε μια περίοδο ακμής στο εγχώριο πρωτάθλημα. Και αν κάποιος βιαστεί να βαφτίσει "θηρίο" μια ομάδα από την Ανατολική Γερμανία θα κάνει λάθος.

Συγκεκριμένα η Φόρβερτς, δεν μπορούσε να συγκριθεί βέβαια ούτε με τις πανίσχυρες ομάδες της τότε Δυτικής Γερμανίας, ούτε έφτασε ποτέ την φήμη και την δυναμικότητα άλλων ομάδων της Ανατολικής Γερμανίας που έκαναν αίσθηση με την παρουσία τους κατά καιρούς όπως το Μαγδεμβούργο και η Διναμό Δρέσδης. Αλλά και γενικότερα το επίπεδο των ανατολικογερμανικών ομάδων, εκτός των δύο εξαιρέσεων που προαναφέρθηκαν, δεν είχε καμία σχέση με το επίπεδο των ομάδων-φόβητρων της Δυτικής Γερμανίας. Όσο για την ευρωπαϊκή ιστορία της Φόρβερτς μέχρι τότε, είχε στο ενεργητικό της μόνο τρεις προκρίσεις και αυτές απέναντι σε αδύναμες ομάδες: την Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία, και τις Ντραμκόντρα και Γουότερφορτν από την Ιρλανδία.

Η τέταρτη πρόκριση στην ιστορία της ομάδας του Βερολίνου έρχεται απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μια καθαρή νίκη με 2-0 της Φόρβερτς στον πρώτο αγώνα στο Βερολίνο κάνει δύσκολα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το μόνο που καταφέρνει στον επαναληπτικό είναι να αποσπάσει μία ισοπαλία με 1-1, απέναντι σε μία ομάδα η οποία από τότε άλλαξε έδρα και όνομα και αγωνίζεται στις τοπικές κατηγορίες της ενωμένης πλέον Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.