Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Γιουβέντους-Παναθηναϊκός 4-0

1980-81 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α' γύρος

Πρώτος γύρος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και στον δρόμο του Παναθηναϊκού βρίσκεται η Γιουβέντους. Μία από τις σπάνιες φορές που η κλήρωση δεν φέρεται καλά στο τριφύλλι και του στέλνει αντίπαλο ένα πραγματικό μεγαθήριο, αν και οι μεγάλες επιτυχίες που καθιέρωσαν την Γιουβέντους ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου άρχισαν να έρχονται αργότερα.

Η Γιουβέντους φροντίζει να δείξει από την πρώτη στιγμή ποιος έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, αλλά δεν το παρακάνει και επιλέγει να φερθεί λίαν επιεικώς στους πράσινους. Έτσι στον πρώτο αγώνα στο Τορίνο φιλοδωρεί μόνο με 4 τέρματα τον Παναθηναϊκό, όλα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στον δεύτερο σκέφτεται ήδη τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της και ο Παναθηναϊκός μπορεί να χαίρεται που έχασε μόνο με 4-0, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει αστρονομικές διαστάσεις. Στο αγώνα της Αθήνας η Γιουβέντους κατεβαίνει χωρίς ιδιαίτερη όρεξη αφού είναι αδύνατο να αποκλειστεί και χάνει με 4-2.

Η Γιουβέντους καταφέρνει λοιπόν να περάσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς να είναι αχτύπητη, αφού βρισκόταν στην αρχή του χτισίματος της μεγάλης ομάδας που κυριάρχησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Το γεγονός ότι δεν ήταν ανίκητη ομάδα φάνηκε και από την ήττα της με 4-2 στην Αθήνα σε ένα αδιάφορο βέβαια γι’ αυτή παιχνίδι, αλλά κυρίως από τον αποκλεισμό σοκ που υπέστη στον δεύτερο γύρο από την πολωνική Λοτζ. Όπως και να έχει ο αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό ήταν φυσιολογικός αυτή τη φορά και εδώ απλά καταγράφεται το βαρύ 0-4 του Τορίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.