Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0-2

1972-73 Κύπελλο Πρωταθλητριών
Α' γύρος

Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Βουλγαρίας, η οποία κυριαρχούσε τότε στις εγχώριες διοργανώσεις και έκανε κάποιες αξιόλογες πορείες στην Ευρώπη κατά καιρούς.

Πρώτος αγώνας στη Σόφια και η βουλγαρική ομάδα κερδίζει με 2-1 τους πράσινους, αφήνοντας όμως ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στην Ελλάδα. Στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός κερδίζει με 2-1 και ο αγώνας οδηγείται στα πέναλτι κι εδώ αρχίζει μια περίεργη ιστορία. Ο Παναθηναϊκός εκτελεί 4 πέναλτι και σκοράρει στα 2, ενώ η ΤΣΣΚΑ ευστοχεί και στα 3, όμως δεν εκτελεί ποτέ το 4ο στο οποίο αν ευστοχούσε θα έπαιρνε την πρόκριση, γιατί ο διαιτητής διακόπτει το παιχνίδι και κάνει λάθος στο φύλλο αγώνα όσον αφορά στα πέναλτι που εκτέλεσε η κάθε ομάδα, ενώ η ΤΣΣΚΑ κατοχυρώνεται ως η νικήτρια και η ομάδα που παίρνει την πρόκριση.

Μετά τα απίστευτα και τραγελαφικά γεγονότα, αποφασίζεται να επαναληφθεί ο αγώνας και ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία από το πουθενά να παλέψει για μία πρόκριση την οποία φάνηκε να χάνει και τυπικά είχε χάσει. Αυτά τα ύποπτα παιχνίδια της "μοίρας" (;) δεν θα φανούν αρκετά για το τριφύλλι, καθώς στην επανάληψη του επαναληπτικού η Λεωφόρος για πολλοστή φορά αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά ισχυρή έδρα και η ΤΣΣΚΑ πετυχαίνει μια καθαρή νίκη με 2-0, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση. Και η ΤΣΣΚΑ όμως αποδεικνύεται στην συνέχεια ότι δεν είναι κανένα μεγαθήριο, αφού στον επόμενο γύρο πέφτει πάνω στον πανίσχυρο Άγιαξ, ο οποίος την πετάει έξω από την συνέχεια του θεσμού με συνοπτικές διαδικασίες, περνώντας με 3-1 από την Σόφια και με 3-0 στο Άμστερνταμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.