Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Λα Κορούνια-Παναθηναϊκός 4-2

1999-00 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Γ' γύρος

Έχοντας αποκλείσει τα... μεγαθήρια Γκόριτσα και Γκράτσερ, ο Παναθηναϊκός φτάνει στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για να αντιμετωπίσει επιτέλους μία ομάδα της προκοπής, την Λα Κορούνια. Μια ομάδα η οποία αποτελούσε τη νέα δύναμη του ισπανικού ποδοσφαίρου και η οποία μέχρι τότε ήταν σχετικά άγνωστη στο ευρωπαϊκό κοινό και μάλιστα στην Ελλάδα έκαναν πλάκα στο άκουσμα της αντιπάλου του τριφυλλιού εξαιτίας του περίεργου ονόματός της.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Γαλικία για τον πρώτο αγώνα και χάνει τα αυγά και τα πασχάλια με αποτέλεσμα στο 13' να ηττάται ήδη με 3-0 και στο 29' με 4-1 στην κόλαση του Ριαθόρ. Στον υπόλοιπο αγώνα η άπειρη Λα Κορούνια χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη αλλά το τελικό αποτέλεσμα χωρίς κανείς να το καταλάβει διαμορφώνεται σε 4-2. Παρά την τεσσάρα ο Παναθηναϊκός γυρίζει πανευτυχής στην Αθήνα αφού το σκορ είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για αυτόν σε σχέση με την εικόνα του αγώνα, όπου κάλλιστα θα μπορούσε να γνωρίσει τη μεγαλύτερη ήττα της ιστορίας του. Ο αποκλεισμός του τριφυλλιού σφραγίζεται στον επαναληπτικό, αφού η Λα Κορούνια μένει αήττητη στο ΟΑΚΑ με τελικό αποτέλεσμα 1-1.

Βέβαια η Λα Κορούνια δεν ήταν τότε ακόμα υπερδύναμη και αυτό φάνηκε στον επόμενο μόλις γύρο, όπου έπεσε πάνω στην Άρσεναλ από την οποία διασύρθηκε στο Λονδίνο με 5-1 και αποκλείστηκε. Οι τίτλοι της Αθλητικής Ηχούς στο εξώφυλλό της επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές:

"Ελπίδες μέσα από εφιάλτη"
"...αλλά με την εμφάνισή τους στο τελευταίο ημίωρο έδειξαν ότι η Λα Κορούνια δεν είναι καμιά υπερομάδα..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.