Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Άαλμποργκ-Παναθηναϊκός 2-1

1995-96 Τσάμπιονς Λιγκ
Όμιλος

Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και η κλήρωση του φέρνει αντίπαλους την Διναμό Κιέβου, την Ναντ και την Πόρτο. Η πανίσχυρη τότε Διναμό Κιέβου των Σεφτσένκο και Ρεμπρόφ θεωρείται φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση, αφού μόνο ένας από κάθε όμιλο περνάει στον επόμενο γύρο, αλλά ακόμα και για τον τελικό της διοργάνωσης, με την Πόρτο να θεωρείται το δεύτερο φαβορί του ομίλου. 

Όμως για άλλη μία φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού και δη σε μια χρονιά που έκανε καλή πορεία, εξωτερικοί παράγοντες έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα. Οι πράσινοι χάνουν στο πρώτο παιχνίδι στο Κίεβο με 1-0, ενώ θα μπορούσαν να έχουν διασυρθεί, αλλά μετά από μία εβδομάδα η ΟΥΕΦΑ αποβάλλει την Διναμό Κιέβου για το σκάνδαλο με τις γούνες το οποίο είναι πολύ πιο πολύπλοκο, όπως αποδείχθηκε, από μία απλή δωροδοκία που ίσως δεν έγινε ποτέ και δεν θα αναλυθεί εδώ.

Η υπόθεση με τις γούνες, όπως γίνεται γνωστή πλέον, συνταράσσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και την θέση της Διναμό Κιέβου στον όμιλο παίρνει η αδύναμη Άαλμποργκ. Ο Παναθηναϊκός όμως ηττάται και από την Άαλμποργκ στην Δανία με 2-1, η μοναδική νίκη της δανέζικης ομάδας στον όμιλο και η πρώτη στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλέον στον όμιλο δεν υπάρχει το ακλόνητο φαβορί όπως ήταν η Διναμό Κιέβου και τα πάντα είναι ανοιχτά για την πρόκριση, αφού προκρίνεται μόνο ο πρώτος από κάθε όμιλο, την οποία παίρνει τελικά ο Παναθηναϊκός που τερματίζει πρώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.