Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Άρτζες Πιτέστι-Παναθηναϊκός 3-0 και Παναθηναϊκός-Άρτζες Πιτέστι 1-2

1978-79 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 
Α' γύρος

Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και στον πρώτο γύρο η Άρτζες Πιτέστι από την Ρουμανία είναι το πρώτο εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Κι όμως η Άρτζες Πιτέστι, μία μικρομεσαία ιστορικά ομάδα της Ρουμανίας, αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό ο οποίος δεν κατάφερε να της αποσπάσει ούτε βαθμό στους δύο αγώνες.

Πρώτος αγώνας στην Ρουμανία και ο Παναθηναϊκός γνωρίζει βαριά ήττα με 3-0 από την άσημη ρουμανική ομάδα, η οποία δεν είχε πολλά χρόνια που είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο του ρουμανικού ποδοσφαίρου. Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττάται και στον δεύτερο αγώνα στην Αθήνα με 1-2. Έτσι η Άρτζες Πιτέστι αποκτά το προνόμιο να γράψει και αυτή το όνομά της τόσο στην λίστα των μικρομεσαίων ομάδων που έχουν αποκλείσει τον Παναθηναϊκό, όσο και στην λίστα των ομάδων που έχουν περάσει νικηφόρα από την Λεωφόρο.

Και οι Ρουμάνοι όμως θα αποκλείσουν μεν τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα φτάσουν πολύ μακριά και μάλιστα θα καταγράψουν στο παθητικό τους και μια βαριά ήττα. Στον επόμενο γύρο καλούνται να αντιμετωπίσουν την Βαλένθια και παρά την εντός έδρας νίκη τους με 2-1, το βαρύ 2-5 στον επαναληπτικό της Ισπανίας θα τους στείλει σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.