Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Στουρμ Γκρατς 1-2

2000-01 Τσάμπιονς Λιγκ
Δεύτερη φάση ομίλων

Ο Παναθηναϊκός προκρίνεται από την πρώτη φάση των ομίλων ως δεύτερος και με λιγότερους βαθμούς από τον Ολυμπιακό που τερματίζει τρίτος στον δικό του όμιλο. Η δεύτερη φάση διεξάγεται τότε επίσης σε ομίλους και ο Παναθηναϊκός κληρώνεται με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Βαλένθια και την αυστριακή Στουρμ Γκρατς.

Αν οι συστάσεις για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και για την Βαλένθια περισσεύουν, η Στουρμ Γκρατς ήταν μία ομάδα η οποία όχι μόνο δεν γέμιζε το μάτι αλλά κανείς δεν κατάλαβε πως πέρασε από την πρώτη φάση. Ρόλο σε αυτό έπαιξε η τύχη, αφού όχι μόνο στον όμιλό της δεν υπήρχε το μεγαθήριο αλλά οι αντίπαλοί της Μονακό, Ρέιντζερς και Γαλατασαράι αλληλοεξοντώθηκαν κόβοντας βαθμούς η μία από την άλλη και η Στουρμ Γκρατς το μόνο που έκανε ήταν να εκμεταλλευτεί την έδρα της όπου νίκησε και τις τρεις αντιπάλους και προκρίθηκε. Η περιορισμένη δυναμικότητά της όμως φάνηκε εκτός έδρας όπου ταπεινώθηκε δύο φορές με 5-0 από την Ρέιντζερς και τη Μονακό.

Για να γυρίσουμε όμως στον Παναθηναϊκό, η πρόκρισή του στην δεύτερη φάση των ομίλων μόνο κακό του έκανε αφού κατέγραψε το ρεκόρ της χειρότερης συγκομιδής που έχει κάνει ποτέ ελληνική ομάδα σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τερμάτισε τελευταίος στον όμιλο με μόλις δύο ισοπαλίες, με αποκορύφωμα τις δύο ήττες από την Στουρμ Γκρατς τόσο στην Αυστρία με 2-0, όσο και στο Ολυμπιακό Στάδιο με 1-2. Αυτοί ήταν και οι μοναδικοί βαθμοί που πήρε η Στουρμ Γκρατς στον όμιλο, η οποία τις δύο πεντάρες που είχε εισπράξει στην πρώτη φάση τις εμπλούτισε με άλλη μία ήττα με 5-0 αυτή τη φορά από την Βαλένθια και μάλιστα μέσα στην Αυστρία.

Αυτή η ομάδα λοιπόν που είχε βαρεθεί να εισπράττει πεντάρες, κέρδισε δύο φορές τους πράσινους και τους άφησε τέταρτους και καταϊδρωμένους στον όμιλο με μόνο δύο βαθμούς. Μέχρι τη νίκη της στο ΟΑΚΑ, η Στουρμ Γκρατς είχε 4 νίκες, 8 ισοπαλίες και 22 ήττες στους εκτός έδρας ευρωπαϊκούς της αγώνες, ενώ η νίκη της επί του Παναθηναϊκού ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι αυτή τη στιγμή εκτός έδρας νίκη της σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μέχρι τώρα στους υπόλοιπους αγώνες της έχει απολογισμό μόλις 2 ισοπαλίες και 9 ήττες, με σύνολο τερμάτων το εξευτελιστικό 4-31.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.