Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-1, η εμφάνιση, η ατυχία, η νύφη και τα όρνια

Στο ίδιο έργο θεατές. Για πολλοστή φορά είδαμε έναν Ολυμπιακό στην Ευρώπη να μένει με τις εντυπώσεις σε εκτός έδρας παιχνίδι, στο οποίο βάσει εμφάνισης ακόμα και η ισοπαλία θα τον αδικούσε. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Λονδίνο με τσαμπουκά, έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται, έκανε τους υπερόπτες Άγγλους να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, έκανε τους οπαδούς του περήφανους για την εμφάνιση αυτή, αλλά στο τέλος έμεινε και πάλι η πικρία.

Γενικά η Αγγλία ποτέ δεν πήγαινε τις ελληνικές ομάδες και ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός έχει τραγική παράδοση στην Γηραιά Αλβιώνα. Αλλά ειδικά το νεότευκτο γήπεδο της Άρσεναλ, το διαστημικό Emirates Stadium, μας έχει πληγώσει με τον χειρότερο τρόπο. Δύο χρόνια πριν, την περίοδο 2009-10 και πάλι σε όμιλο του Champions League, ο Ολυμπιακός επισκέφθηκε το συγκεκριμένο γήπεδο στο Βόρειο Λονδίνο. Τότε η εμφάνιση ήταν πολύ κακή, η Άρσεναλ έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά ο Ολυμπιακός κρατούσε με νύχια και με δόντια το 0-0 μέχρι το 78'. Τότε η Άρσεναλ κατάφερε να πετύχει το 1-0, για να έρθει το τελικό 2-0 στο 86'. Με μια τόσο κακή εμφάνιση ο Ολυμπιακός έφτασε αρκετά κοντά στο να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτή τη φορά τα πράγματα αντιστράφηκαν. Ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλο όνομα όπως η Άρσεναλ, η οποία είχε απουσίες και  ακόμα ψάχνει τρόπο να καλύψει τις αδυναμίες της, αλλά και με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει μόλις 15 μέρες πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, τη στιγμή που η Άρσεναλ έδινε τον 10ο επίσημο αγώνα της. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά βρέθηκε στο 20' να χάνει με 2-0 από τις δύο ευκαιρίες που πρόλαβε να κάνει η Άρσεναλ στο διάστημα αυτό. Καμία σχέση το σκορ με την εικόνα του αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με το 2-1 του Φουστέρ στο 27'. Επικίνδυνη η Άρσεναλ σε κάθε της επίθεση, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έχανε τις κλασικές ευκαιρίες, στο 65' είχε δοκάρι με τον Τοροσίδη και στο 66' θα μπορούσε να έχει πάρει πέναλτι σε χέρι του Τσάμπερλεϊν στην περιοχή.

Τι να την κάνεις την στατιστική που λέει ότι ο Ολυμπιακός έκανε 13 ευκαιρίες για γκολ, έναντι 7 ευκαιριών της Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο... Τι να κάνεις τους 3.500 γαύρους που βρέθηκαν στο Emirates και δεν σταμάτησαν να ακούγονται... Τι να την κάνεις την γαυρίνα νύφη που βρέθηκε στο Emirates ντυμένη στα λευκά και με το κασκόλ του Θρύλου δεμένο στο χέρι... Όταν πετάς τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη, όταν η μπάλα δεν θέλει να μπει και όταν στις δύο πρώτες ευκαιρίες της Άρσεναλ τρως δύο γκολ, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου.

Όσο για τους "αντικειμενικούς"... συγνώμη τα όρνια ήθελα να πω, δεν έχασαν ευκαιρία να μας θυμίσουν ότι ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 10 ήττες σε 10 παιχνίδια στην Αγγλία. Άλλωστε έχουμε συνηθίσει σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη να επαναλαμβάνεται με στόμφο  οποιαδήποτε αρνητική παράδοση έχει ο Ολυμπιακός. Έτσι οι Παναθηναϊκοί μπορούν να συνεχίσουν να χαίρονται το αρνητικό σερί του Ολυμπιακού στην Αγγλία και να αισθανθούν μεγάλοι με το δικό τους 0-2-6 στην ίδια χώρα με τέρματα 5-19, το 5-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 4-0 από την Λίβερπουλ, ενώ και οι ΑΕΚτζήδες μπορούν να χαρούν το δικό τους 1-0-4 στην Αγγλία με τέρματα 4-17, με τη μία νίκη με 3-2 επί της Ντέρμπι Κάουντι και τις ήττες με 3-0 από ΚΠΡ και Λίβερπουλ, με 4-0 από την Έβερτον και με 5-1 από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Κατά τα άλλα περιμένουμε να δούμε αν στον αγώνα των δύο ομάδων στο Φάληρο, θα θυμηθεί κανένα όρνιο να αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός εντός έδρας με αγγλικές ομάδες έχει 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, τη στιγμή που ο Panathinaikos έχει αντίστοιχο ρεκόρ 1-3-4 και η ΑΕΚ 2-0-3. 

Αλλά είπαμε "αντικειμενικά" όρνια...

ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.