Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Superleague Greece 2011-12
6η αγωνιστική
15/10/2011

Το θέατρο του παραλόγου για ακόμα μία φορά σε αγώνα του Ολυμπιακού με την ομάδα της Φιλαδέλφειας, όπου ο Ολυμπιακός μετά από μία κακή εμφάνιση στραβοπάτησε απέναντι σε μία κατώτερη ομάδα. Μια κατώτερη ομάδα η οποία, ως συνήθως, έβγαλε όλες τις δυνάμεις της απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που πολύ σπάνια κάνει όταν παίζει με τον Παναθηναϊκό.

Πιστή συνέχεια του περσινού αντίστοιχου αγώνα, όταν ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 1-0, με το γκολ στο 90' να μπαίνει ενώ ένα καπνογόνο ήταν πεσμένο στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού (το οποίο φυσικά δεν προκάλεσε διακοπή του αγώνα για να απομακρυνθεί) και με τους φιλοξενούμενους να κόβονται με οφσάιντ, ειδικά στην φάση που ο Μέλμπεργκ βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Ένωσης. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το γνωστό ασίγαστο πάθος τους  και στόχο να κόψουν το ποδόσφαιρο σε όποιον ερυθρόλευκο τύχει να μαρκάρουν, με τον γνωστό πρόεδρο Αδαμίδη να αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι ήρθε στο ποδόσφαιρο για να διδάξει αλητεία και να κάνει προπαγάνδα εναντίον του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Μιραλάς στο 23', για να ισοφαρίσει ο Λεονάρντο στο 43' μετά από δολοφονικό τάκλιν του Κάλα με τις τάπες στον Μοδέστο, που ακόμα και στην Αγγλία θα επέφερε κίτρινη κάρτα. Εδώ όμως όχι μόνο δεν σφυρίζεται φάουλ αλλά στην εξέλιξη οι γηπεδούχοι ισοφαρίζουν. Άλλωστε γιατί να δοθεί φάουλ, ο Μοδέστο δεν αναγκάστηκε να ψάχνει το πόδι του στις εξέδρες. Στο 45' ο Γκούντγιονσεν κάνει σκληρό φάουλ στον Κοστάντσο και αποχωρεί τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να του δοθεί η δεύτερη κίτρινη κάρτα που θα άφηνε την ΑΕΚ με 10 παίκτες για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο περιπτώσεις πέναλτι σε σπρώξιμο του Χολέμπας στο 12' και στο 75' σε ανατροπή του Φετφατζίδη, αλλά οι δεκάδες κάμερες του συνδρομητικού και οι πουλημένοι δεν τα θεωρούν άξια αναφοράς.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, οι "αντικειμενικοί" να εκθειάζουν την γηπεδούχο για το πείσμα που έδειξε και να κριτικάρουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος έπαιξε συντηρητικά. Το παιχνίδι θεωρείται και πάλι πεντακάθαρο και οι φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός περνάνε απαρατήρητες από όλους και δεν ασχολούνται με τον διαιτητή Κωνσταντινέα. Ακόμα και αν εξαιρέσουμε τα πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός, οι φάσεις του γκολ και η μη αποβολή του Γκούντγιονσεν συνιστούν αλλοίωση αποτελέσματος. Αλλά όπως είναι γνωστό, οποιοδήποτε στραβοπάτημα των ερυθρολεύκων, όπως και αν έρθει και ειδικά σε ντέρμπι, θεωρείται δώρο Θεού από τους αντιολυμπιακούς ψευτοδημοσιογράφους. Για την ιστορία ο καθηγητής διαιτησίας, Περικλής Βασιλάκης, αποφάνθηκε ότι ο υπάρχει φάουλ του Κάλα πριν το γκολ της ισοφάρισης. Ψιλά γράμματα για τους υπόλοιπους.


Το φάουλ του Κάλα στον Μοδέστο πριν την ισοφάριση, που δεν δόθηκε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.