Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0

Superleague Greece 2011-12
12η αγωνιστική
3/12/2011

Ο Ολυμπιακός κερδίζει με 2-0 τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη και εκμεταλλεύεται την ήττα με 3-1 της... υπερομάδας που λέγεται Παναθηναϊκός με 3-1 από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Το σκορ ανοίγει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Πάντελιτς στο 61', ενώ το 2-0 σημειώνει ο Τζεμπούρ στο 74'. Φυσικά το γκολ του Τζεμπούρ δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει, αφού ο Αλγερινός ξεκινάει από εμφανή θέση οφσάιντ. Ο βοηθός όμως δεν σηκώνει το σημαιάκι και ο διαιτητής Παππάς κατακυρώνει το γκολ.

Φυσικά οι φυλλάδες δεν χάνουν την ευκαιρία να αναφερθούν στην συγκεκριμένη φάση στα πρωτοσέλιδα τους, αλλά για ακόμα μία φορά με προκλητικό τρόπο παραπληροφορούν. Και αν από τις εφημερίδες των αντίπαλων ομάδων δεν περιμένεις κάτι διαφορετικό από το να δώσουν τροφή στα πρόβατα τα οποία έχουν αναλάβει να συντηρούν, η προκλητική για ακόμα μία φορά στάση των "αντικειμενικών" εφημερίδων δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Στο 22' μετά από σέντρα του Αμπντούν, ο Μανιάτης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα προς το τέρμα του Παναιτωλικού, αλλά αυτή βρίσκει πεντακάθαρα στο χέρι του Ντολεζάι για να αλλάξει πορεία και να καταλήξει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.

Το πέναλτι λοιπόν που ο Παππάς δεν δίνει στον Ολυμπιακό στο 22' περνάει απαρατήρητο από τις αισχρές φυλλάδες. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι ο στόχος είναι να πλήξουν τον Ολυμπιακό στα μάτια της κοινής γνώμης και να κατευθύνουν τα πράγματα εκεί που το θέλουν αυτοί. Δεν χωράει πλέον αμφιβολία ότι παρουσιάζουν στον κόσμο πάντα τη μισή αλήθεια με τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, ενώ οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και αφήνουν τον Παναιτωλικό να αισθάνεται και αδικημένος, τη στιγμή που ο διαιτητής τον προφύλαξε από το να βρεθεί πίσω στο σκορ μόλις στο 22'.

Έχει καταντήσει βαρετό πια να λέμε για διαστρεύλωση της αλήθειας από την κάθε Goal και την κάθε Sportday, οι οποίες συνεχίζουν να θεωρούν τους εαυτούς τους γνήσιες πηγές της αντικειμενικής αθλητικής ενημέρωσης. Επίσης όπως είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης, η φάση του δεύτερου γκολ και ο μη καταλογισμός του οφσάιντ είναι ύποπτη. Σε έναν αγώνα στον οποίο αδικήθηκε ο Ολυμπιακός νωρίς, φρόντισαν με ένα μη σφύριγμα να δώσουν πάτημα στους αντιπάλους. Τα ίδια και τα ίδια συνέχεια, τη στιγμή που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού κοιμούνται όπως πάντα τον ύπνο του δικαίου, αντί να κυνηγήσουν τους "αντικειμενικούς".

Το βίντεο με τις φάσεις του αγώνα, στο οποίο υπάρχει και η φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.