Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0

Superleague Greece 2011-12
11η αγωνιστική
27/11/2011

Ένας τραγικός Ολυμπιακός, άφησε τον καλό του εαυτό στην Μασσαλία και έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κυριολεκτικά ανύπαρκτος στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε στο δεύτερο αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ηττηθεί από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 2-0. Μέσα στην ανυπαρξία του Ολυμπιακού εμφανίστηκε και ο διαιτητής Κύρκος, ο οποίος τον αποτελείωσε, αφού αγνόησε σκανδαλωδώς δύο ή και τρεις περιπτώσεις πέναλτι υπέρ των ερυθρολεύκων, τη στιγμή που οι συνάδελφοί του μοιράζουν με ευκολία τα πέναλτι στον Παναθηναϊκό, στο... καθαρό φετινό πρωτάθλημα που έχουμε όλοι την χαρά να παρακολουθούμε.

Έχοντας μια ανούσια κατοχή στο πρώτο ημίχρονο αλλά χωρίς ουσιαστικά να απειλήσει, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να ηττάται στην ανάπαυλα με 1-0, από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αστέρα στο 42'. Λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 39', υπήρξε μία φάση ανατροπής του Μιραλάς μέσα στην περιοχή του Αστέρα, για την οποία ο ερυθρόλευκος παίκτης αντίκρισε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Όμως από το ριπλέι φαίνεται ότι ο Μιραλάς όχι μόνο δεν κάνει θέατρο αλλά υπάρχει ανατροπή του. Το λάθος του Μιραλάς είναι ότι αρχίζει να πέφτει κλάσματα του δευτερολέπτου πριν την ανατροπή από τον Ράγιος, ο οποίος όμως βρίσκει καθαρά το πόδι του Μιραλάς μέσα στην περιοχή του Αστέρα.

Σε αντεπίθεση του Αστέρα στο 70', ο Περόνε εκμεταλλεύεται την έξοδο του Μέγιερι και γράφει το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων. Αλλά στο 75' ο Κύρκος κλείνει τα μάτια σε δεύτερη ανατροπή, αυτή τη φορά στον Αβραάμ Παπαδόπουλου από τον Μπαρτολίνι, με τον τελευταίο ουσιαστικά να κλωτσάει στον ερυθρόλευκο στο καλάμι. Αν στην πρώτη περίπτωση του Μιραλάς υπάρχει αμφισβήτηση, στη δεύτερη δεν υπάρχει καμία και ένα 2-1 στο 75', ίσως άλλαζε τα δεδομένα μέχρι το τέλος, τουλάχιστον για την ισοφάριση. Ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης σημείωσε ότι στην ανατροπή του Παπαδόπουλου υπάρχει παράβαση και έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Επίσης μία άλλη φάση στην οποία λίγοι αναφέρονται είναι αυτή στο 77', όταν μετά από σέντρα ο Τζεμπούρ χάνει μεγάλη ευκαιρία μπροστά στο τέρμα, αλλά πριν καταλήξει η μπάλα σε αυτόν ο Πάντελιτς πηδάει για να πιάσει την κεφαλιά και δέχεται αγκωνιά στο κεφάλι από τον αμυντικό του Αστέρα και πέφτει μέσα στην περιοχή.

Οι ανατροπές Μιραλάς (αριστερά) και Παπαδόπουλου (δεξιά).













Ποια είναι τα συμπεράσματα; Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, μετά από μία κάκιστη εμφάνιση. Πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού, κατά την πάγια τακτική τους και την... ανωτερότητά τους, τα βάζουν με την απόδοση της ομάδας και επιτίθενται σε παίκτες και προπονητή, λέγοντας το γνωστό "εμείς δεν είμαστε βάζελοι για να λέμε για την διαιτησία, να παίζαμε καλά να κερδίζαμε και τον Κύρκο". Με αυτή την ηλίθια νοοτροπία, οι προπονητές του καναπέ και παντογνώστες, είναι έτοιμοι να τα βάλουν με την ομάδα σε κάθε στραβοπάτημα, αλλά δεν τα βάζουν ποτέ με την διαιτησία, λες και επειδή ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά έπρεπε ο Κύρκος να του στερήσει κάθε ελπίδα. Για την ιστορία ο Κύρκος με αυτή τη διαιτησία υποβιβάστηκε από την Superleague.

Αν όλα τα παραπάνω είχαν γίνει σε αγώνα του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο, με ανακοινώσεις, με πορείες στην Λεωφόρο, ενώ από κοντά θα ξεσήκωναν και τους ομοϊδεάτες τους ΑΕΚτζήδες. Κανείς δεν θα στεκόταν στα χάλια της ομάδας, θα προείχε η αντίδραση στην αδικία η οποία δεν νομιμοποιείται από καμία κακή εμφάνιση. Αυτή είναι η διαφορά μας από τους βάζελους, γιατί αυτοί εκτός από κριτική στην ομάδα εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία να μιλήσουν για την διαιτησία εκτοξεύοντας τόνους λάσπης. Κάπως έτσι, ανακαλύπτουν δικαιολογίες για κάθε τους αποτυχία, ενώ εμείς οι... ανώτεροι νομιμοποιούμε το κάθε τι που γίνεται εις βάρος του Ολυμπιακού, περιμένοντας από την ομάδα να πετάει από αγώνα σε αγώνα. Ναι, μπράβο που δεν έχουμε τη νοοτροπία των βάζελων, αλλά το ερώτημα είναι άλλο. Είναι πραγματικά οπαδοί του Ολυμπιακού αυτοί που δεν τα βάζουν με κανέναν άλλον παρά μόνο με την ομάδα και την κράζουν σε κάθε αγώνα; Αν δεν τους αρέσει μπορούν να αλλάξουν ομάδα. Είναι οπαδοί του Ολυμπιακού αυτοί που δεν ασχολούνται με την διαιτησία όταν η ομάδα αδικείται; Ζούνε σε άλλη χώρα; Δεν βλέπουν τι γίνεται; Κάπως έτσι, μια ομάδα που έχει αδικηθεί σε 3 παιχνίδια όπως ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα, βρίσκεται αμέσως στο εδώλιο με το παραμικρό ευνοϊκό σφύριγμα. Γιατί όταν δεν μιλάς ενώ το δικαιούσαι, τότε βγαίνουν και από πάνω οι υπόλοιποι. Κρίμα που υπάρχουν τέτοιοι οπαδοί-εχθροί της ομάδας, είναι καρκίνωμα για τον Ολυμπιακό.

Οι "αντικειμενικοί" αναφέρουν στα ψιλά (ως συνήθως) το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Παπαδόπουλο, στο περιθώριο των πανηγυρισμών τους για το +5 του Παναθηναϊκού στην βαθμολογία. Για τις άλλες φάσεις ούτε λόγος.

 











Οι κόκκινες εφημερίδες βράζουν για την εμφάνιση της ομάδας και την διαιτησία του Κύρκου.



Βίντεο με τις φάσεις στο dailymotion.com, εδώ. Ακολουθεί βίντεο μόνο με τις περιπτώσεις πέναλτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.