Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πράσινο σκάνδαλο στο ΟΦΗ-Άρης: δύο αποβολές στον ΟΦΗ στο τελευταίο πεντάλεπτο εν όψει ΠΑΟ

Τα καλά παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και αυτό αποδείχτηκε στο... καθαρό φετινό πρωτάθλημα. Το τι έγινε στο ΟΦΗ-Άρης 0-1 για την 10η αγωνιστική δεν περιγράφεται, με τον απαράδεκτο διαιτητή Μήτσιο να τα κάνει θάλασσα (σχολιασμός του αγώνα εδώ). Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση μπήκε στο 31', αλλά στα τελευταία 15 λεπτά και τι δεν έκανε ο κύριος Μήτσιος:

Στο 78' αποβάλλει λανθασμένα τον Ούμπιντες του Άρη, δίνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα για ανύπαρκτο φάουλ στον Παπουλή. Βέβαια την δεύτερη κίτρινη θα έπρεπε να την έχει δει τρία λεπτά νωρίτερα.

Στο 81' δεν δίνει πεντακάθαρο πέναλτι στον ΟΦΗ σε κράτημα του Μάντζιου από τον Σανκαρέ μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Στο 86' αφήνει και τον ΟΦΗ με 10 παίκτες, δείχνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάντζιο για θέατρο στην πτώση του στη μεγάλη περιοχή.

Στο 87' αφήνει τον ΟΦΗ με 9 παίκτες, δείχνοντας δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ταυλαρίδη για μαρκάρισμα.

Λίγο πριν τις καθυστερήσεις λοιπόν βλέπουμε το σπάνιο φαινόμενο της αποβολής δύο παικτών μιας ομάδας μέσα σε ένα λεπτό. Με ποιον έπαιζε ο ΟΦΗ την επόμενη αγωνιστική; Φυσικά με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αλήθεια αν έπαιζε με τον Ολυμπιακό, τι θα γινόταν; Η λέξη σκάνδαλο θα κοσμούσε τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, τόσο των πράσινων, όσο και των φιλο-πράσινων (αναφέρομαι στις Goal, Sportday, Exedra), αλλά και των κιτρινόμαυρων (αυτών της ΑΕΚ) που ενδιαφέρονται πάνω από όλα για ένα καθαρό πρωτάθλημα στο οποίο οι διεκδικητές του τίτλου θα είναι μόνο η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Το θέμα δεν είναι αν ήταν αποβολές ή όχι. Η πρώτη αποβολή για θέατρο είναι ούτως ή άλλως τραβηγμένη και δεν την δείχνεις στο τέλος του παιχνιδιού με το παραμικρό. Η δεύτερη φαίνεται δικαιολογημένη. Αλλά όταν αποβάλλεις δύο παίκτες με διαφορά ενός λεπτού στο τέλος του αγώνα της ομάδας που θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική, αυτό είναι σκάνδαλο. Αλλά απ' ότι φάνηκε ούτε ο Μήτσιος φάνηκε να διστάζει να τις δείξει, αλλά ούτε και οι Μάντζιος-Ταυλαρίδης να τις πάρουν.



Άλλωστε παραδόσεις χρόνων δεν αλλάζουν δυστυχώς στο παράρτημα. Άσχετα αν προσπαθούν οι πράσινοι να μας παρουσιάσουν τον ΟΦΗ ως κόκκινο παράρτημα. Γιατί ως γνωστόν όποια ομάδα έχει δανεικό από τον Ολυμπιακό, όποια ομάδα έχει προπονητή πρώην παίκτη του Ολυμπιακού (Αναστόπουλο), όποια ομάδα δεν συμμετέχει στην προπαγάνδα κατά του Ολυμπιακού, είναι κόκκινο παράρτημα. Αυτό προστάζει η λογική των πρασίνων. Άσχετα αν ο ΟΦΗ του Αναστόπουλου πήρε ισοπαλία στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Γιατί για τους πράσινους δεν παίζει ρόλο η συνιδιοκτησία δεκαετιών ΠΑΟ-ΟΦΗ, ούτε παλιότερες αποκαλύψεις του Γκέραρντ, ούτε οι περίπατοι του ΠΑΟ στο Ηράκλειο, ούτε η μειωμένη απόδοση του ΟΦΗ σε περιπτώσεις που έκαναν μπαμ, ούτε ο ξεσηκωμός των οπαδών του ΟΦΗ τόσες δεκαετίες για την εκμετάλλευση της ομάδας τους. Φυσικά τα πάρε δώσε του Παναθηναϊκού με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, το πήγαινε-έλα παικτών και προπονητών ανάμεσά τους δεν σημαίνει κάτι. Απλά κάποια φιλικά ντέρμπι και κάποιες φιλικές σχέσεις των διοικήσεων "παραδοσιακών" (λέμε τώρα) αντιπάλων.

Σαν να μην έφταναν αυτά, δεν φτάνει που σφαγιάστηκε ο ΟΦΗ, βγήκε ο Άρης να φωνάξει και πάλι για την διαιτησία. Μπορεί η αποβολή του Ούμπιντες να μην υπήρχε, αλλά ο ίδιος παίκτης θα έπρεπε να έχει αποβληθεί νωρίτερα, όταν του χαρίστηκε η δεύτερη κίτρινη. Αλήθεια οι του Άρη είδαν το πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΟΦΗ και τις δύο απανωτές αποβολές; Αλλά τι να περιμένει κανείς από τον Άρη, ο οποίος έχει γίνει η πιο γραφική ομάδα του πρωταθλήματος, αφού διαμαρτύρεται μετά από κάθε αγώνα ανεξάρτητα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Και φυσικά τι να πει κανείς για τον Άρη, ο οποίος έχει εκτελεστικό διευθυντή τον Κόντη, ο οποίος είναι γνωστός φιλοπαναθηναϊκός με διασυνδέσεις με τους μεγαλοκαρχαρίες του Παναθηναϊκού. Είναι αυτός, επί των ημερών του οποίου ο Άρης σφαγιάζεται επανειλλημένα από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν φωνάζει τόσο όσο φωνάζει σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες. 

Φυσικά Goal, Sportday και Exedra, αδιαφόρησαν προκλητικά για τις περίεργες αποβολές του ΟΦΗ, παραπληροφορώντας για ακόμα μία φορά τους αναγνώστες τους. Και ειδικά οι αναγνώστες της πρώτης αλλά και της δεύτερης, έχουν μειωθεί κατά πολύ τον τελευταίο καιρό, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της πολιτικής τους να λειτουργούν ως πράσινα φερέφωνα. Πάντως όλοι έκαναν τη δουλειά τους, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ με δύο σημαντικές απουσίες και οι φυλλάδες μας... έπεισαν ότι όλα κυλούν ρολόι και με το "γράμμα του νόμου". Αλήθεια αυτές οι εφημερίδες πρέπει να σχολιάζουν τις κακές διαιτησίες στους αγώνες των υπόλοιπων ομάδων (πλην των μεγάλων), που είναι πολλές μέχρι τώρα, ή ο σκοπός τους είναι να σχολιάζουν μόνο τις διαιτησίες του Ολυμπιακού; Ξέρετε και οι υπόλοιποι αγώνες για το πρωτάθλημα είναι...

Προμηθευτείτε μάσκες, μπορεί το αέριο που αναδύεται να είναι άοσμο, αλλά είναι δηλητηριώδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.