Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2

Superleague Greece 2011-12
8η αγωνιστική
29/10/2011

Πολύ απλά και συνοπτικά, ο Ολυμπιακός προηγείται στο Καραϊσκάκη με 2-0, με τα γκολ του Τζεμπούρ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και του Μιραλάς στο 62'. Κάπου εκεί επέρχεται η χαλάρωση και ο ΟΦΗ του Νίκου Αναστόπουλου κάνει τη ζημιά και παίρνει την ισοπαλία με γκολ στο 73' και το 77'.

Ένας ΟΦΗ ο οποίος ήταν κλεισμένος στην άμυνά του σε ολόκληρο τον αγώνα, με σύμμαχο την τύχη αφού από τις 5 τελικές προσπάθειες οι δύο έγιναν γκολ, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος πέτυχε δύο γκολ σε 19 προσπάθειες. Όμως είτε το θέλουμε είτε όχι, το γκολ της ισοφάρισης των Κρητικών ήρθε με τρόπο περίεργο, σε μια φάση που επικράτησε χάος στην περιοχή του Κοστάντσο, που υπάρχουν φάουλ των φιλοξενούμενων, αλλά κυρίως με την ύπαρξη οφσάιντ τη στιγμή της ισοφάρισης που δεν δόθηκε από τον διαιτητή Σελιμό.

Φυσικά κανείς από τους "ουδέτερους" δεν μίλησε για την φάση αυτή και τις παραβάσεις που υπάρχουν, ενώ ορισμένοι οργισμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού τα έβαλαν με την ομάδα που χαλάρωσε και τον Κοστάντσο. Είναι το γνωστό μότο ότι "ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι σοβαρός από το 1' μέχρι το 90' για να κερδίζει και τον αντίπαλο και την τυχόν εχθρική διαιτησία". Το πρώτο σκέλος για την σοβαρότητα είναι σωστό, το δεύτερο όχι. Έχει ειπωθεί πολλές φορές, ο Ολυμπιακός δεν είναι Μπαρτσελόνα για να κερδίζει κάθε ομάδα με 5-0 και να μην αφήνει κανέναν να του στερήσει τη νίκη. Είτε μας αρέσει είτε όχι αυτή είναι η ομάδα, με λάθη, με κακή άμυνα, με πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν την κλέβουν το παραβλέπουμε. Ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης χαρακτήρισε άκυρο το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ ως οφσάιντ, αλλά ποιος τον ακούει. Όποιος παραδέχεται διαιτητικό λάθος κατά του Ολυμπιακού, όποιος πει μια καλή κουβέντα για τον Ολυμπιακό, όποιος παραδεχτεί την ανωτερότητά του, όποιος δεν βρίσει τον Ολυμπιακό και όποιος τολμήσει να χαρακτηρίσει ευνοημένο τον Παναθηναϊκό, είναι παράρτημα, φιλόγαυρος και άξιος χλευασμού.

Αθόρυβα στερήθηκαν άλλοι δύο βαθμοί από τον Ολυμπιακό στο καθαρό τους πρωτάθλημα, αυτό που ο Παναθηναϊκός πήρε αθόρυβα πέτσινο πέναλτι στην Κέρκυρα και πέτυχε γκολ-φάντασμα στην Ξάνθη, όπως του στερήθηκαν με έξυπνο τρόπο στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Όσο για τους βάζελους, αυτοί έχουν ξεφύγει τελείως, φτάνοντας ακόμα και στην παράνοια του να βαφτίζουν κόκκινο παράρτημα τον ΟΦΗ, την ομάδα που επί δεκαετίες έχουν υποχείριό τους. Το 2-2 τους ξένισε λίγο, αλλά η προπαγάνδα συνεχίζεται, ερήμην του Ολυμπιακού και των οπαδών του, οι οποίοι είναι καλοί μόνο για να φωνάζουν "γκολ" και όχι για να βγαίνουν μπροστά σαν ασπίδα σε κάθε προβοκάτορα και λασπολόγο.

ΥΓ: Το πέρασμα του Παναθηναϊκού με 3-1 από την Τούμπα και ο τρόπος που έγινε δεν αξίζει να τα σχολιάσει κανείς. Οι φωνές των ΠΑΟΚτζήδων προς Χαλκιά και Σαλπιγγίδη που τους χαρακτήριζαν πουλημένους, η... χαλαρή άμυνα του ΠΑΟΚ χωρίς τα θανατηφόρα τάκλιν όπως με Ολυμπιακό, τα τείχη της άμυνας που άνοιγαν και η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα, το ακούσιο χέρι στο 0-0 του Μπουμσόνγκ που αν φορούσε άλλη φανέλα θα γκρεμιζόταν η Τούμπα για το πέναλτι που δεν δόθηκε, το ανύπαρκτο πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΟΚ στο 0-3 ώστε να μπορεί ο βάζελος να το παίξει και ριγμένος, τα χορευτικά των πράσινων χορευτριών με αρχηγό την τσιφτετελού Λέτο μετά το πρώτο γκολ μπροστά στους κατά τα άλλα "ένθερμους" οπαδούς του δικεφάλου που δεν ανέχονται τέτοια μέσα στην Τούμπα, τα λένε όλα... Άλλωστε οι χορηγίες Βγενόπουλου στον δικέφαλο του Βορρά είναι ζωτικής σημασίας για του Θεσσαλονικείς. Αλήθεια εκειπάνω ξέχασαν τόσο γρήγορα πως ο Παναθηναϊκός τους κέρδισε με οφσάιντ γκολ στα περσινά πλέι οφ και τους πήρε την θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ; Μάλλον...

Οι κόκκινες εφημερίδες για το 2-2 και το γκολ της ισοφάρισης.



Βίντεο με τα γκολ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.