Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ο "αντικειμενικός" κύριος Θαναηλάκης

Πως φροντίζουν όλοι οι "αντικειμενικοί" να ρίχνουν τις μάσκες τους αργά ή γρήγορα... Στη λίστα προστέθηκε και ο κύριος Θαναηλάκης, παρουσιαστής της εκπομπής "Σούπερ Μπάλα" του Mega (ποιου άλλου) για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι... ειδήμονες της εκπομπής, ξέρετε οι "αντικειμενικοί" λασπολόγοι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πράσινης ΠΑΕ, συζητούσαν για τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 2011-12.

Το σχόλιο του Θαναηλάκη που τον εξέθεσε

Κάποια στιγμή ο κύριος Θαναηλάκης ανέφερε κάτι το οποίο προκάλεσε έκπληξη και γέλωτα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός "θα προσπαθήσει να προκριθεί από τους ομίλους, κάτι που δύσκολα καταφέρνει." Ως προς το πρώτο σκέλος της διαπίστωσης, ευχαριστούμε τον Θαναηλάκη που μας... ενημέρωσε ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να προκριθεί από τους ομίλους. Ως προς το δεύτερο σκέλος ("κάτι που δύσκολα καταφέρνει"), ο εν λόγω "αντικειμενικός" μάλλον ξέχασε ότι μιλάει για τον Ολυμπιακό, την ομάδα που προκριθηκε και στις δύο τελευταίες της συμμετοχές στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2008 από τον όμιλο με Ρεάλ, Λάτσιο και Βέρντερ, και το 2010 με Άρσεναλ, Άλκμααρ και Σταντάρ Λιέγης. Μιλάμε δηλαδή για τον ορισμό της γελοιότητας. Ευτυχώς, για να μην εκτεθούν τόσο πολύ πια στα μάτια μας, φρόντισε κάποιος από το πάνελ της εκπομπής να αποκαταστήσει την αλήθεια αμέσως, υπενθυμίζοντας πως ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί και στις δύο τελευταίες συμμετοχές του στη διοργάνωση, φέρνοντας σε αμηχανία τον Θαναηλάκη.

Η χολή είναι η τακτική τους

Ο Θαναηλάκης έκανε αυτό που κάνου πολλοί όμοιοί του. Δεν αρκέστηκε στα απαραίτητα, αλλά θέλησε να κάνει ένα άτοπο και γεμάτο κακεντρέχεια σχόλιο για τον Ολυμπιακό, από αυτά που κάνουν συχνά πυκνά στις στήλες και στις εκπομπές τους στα "αντικειμενικά" αθλητικά μέσα, με σκοπό να παραπλανήσουν τον κόσμο.Ο Θαναηλάκης δεν είναι ο μόνος που δεν θέλει να θυμάται επιτυχίες του Ολυμπιακού, άλλωστε πόσοι από τους αλλόθρησκους θυμούνται και την πρόκριση των ερυθρολεύκων στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999... Σιγά μην θυμόντουσαν τις προκρίσεις από τους ομίλους, όπου ο Ολυμπιακός στους νοκ άουτ αγώνες αποκλείστηκε από Τσέλσι και Μπορντό.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί αυτή είναι η γραμμή τους. Μας βομβαρδίζουν συνεχώς με αφιερώματα και ανασκοπήσεις για κάποιες επιτυχίες του ΠΑΟ, αλλά ποτέ για μια καλή πορεία του Ολυμπιακού, μια σπουδαία νίκη, μια μεγάλη πρόκριση στην Ευρώπη. Μια ερυθρόλευκη επιτυχία γρήγορα λησμονείται, γιατί μόνο έτσι μπορούν να συντηρήσουν τον μύθο ότι ο Ολυμπιακός είναι ο περιοδεύων θίασος της Ευρώπης. Στον αντίποδα, οποιαδήποτε άτυχη στιγμή, οποιοδήποτε κακό αποτέλεσμα, οποιαδήποτε αποτυχί του Ολυμπιακού αναπαράγεται ξανά και ξανά, στα στατιστικά, στις ανασκοπήσεις των εφημερίδων, στα χλευαστικά σχόλια των αλλόθρησκων. Δεν χωράει καλός λόγος για τον Ολυμπιακό και όταν το κάνουν είναι επειδή πρέπει να κρατήσουν τους αναγνώστες ή ακροατές οπαδούς του και να το παίξουν ουδέτεροι. Αλλά μία φράση τους, ένα σχόλιο γεμάτο δηλητήριο, είναι αρκετό για να δείξει το ποιόν τους.

Θύμα των "αντικειμενικών"

Όλες αυτές οι διαπιστώσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που αναρωτήθηκα μετά από μια συζήτηση που είχα με οπαδό του ΠΑΟ, γύρω στην ηλικία των 50. Αυτός λοιπόν μου είπε πως ο Ολυμπιακός δεν είχε κερδίσει ποτέ εκτός έδρας στην Ευρώπη εδώ και 50 χρόνια, μέχρι που κέρδισε τη Βέρντερ στη Βρέμη το 2007-08. Και επειδή ζήτησα διευκρίνηση, εννοούσε στην Ευρώπη γενικά, σε οποιαδήποτε διοργάνωση, ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε γυρίσει ποτέ με το διπλό από ευρωπαϊκό ταξίδι. Τότε αναρωτήθηκα: πόσο ψέμα έχει διαβάσει αυτός ο άνθρωπος για να πει κάτι τέτοιο; Γιατί το πίστευε. Και φυσικά μπορεί να μη θυμάται όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, αλλά πραγματικά δεν είχε ακούσει για εκτός έδρας νίκη του;

Πως να θυμάται από τη στιγμή που καμία φυλλάδα δεν αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός στην ιστορία του πριν τη Βέρντερ είχε κερδίσει μεγάλες ομάδες εκτός έδρας όπως η Διναμό Μόσχας, η Κάλιαρι, η Μονακό, η Γιουβέντους, και πολλές άλλες μικρότερες ομάδες; Εδώ έχουμε ξεχάσει τις εντός έδρας σπουδαίες νίκες του Ολυμπιακού, που ήταν πάντα ομάδα έδρας, αφού οι "αντικειμενικοί" μάλλον δεν θεωρούν τα εντός έδρας παιχνίδια αρκετά... ευρωπαϊκά. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να μετρούν αγώνα προς αγώνα το αρνητικό εκτός έδρας σερί του Ολυμπιακού χωρίς νίκη στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί στοχεύουν οι "αντικειμενικοί", ένα φαρμακερό σχόλιο με μπόλικη δόση ψεύδους (όπως του Θαναηλάκη) που θα το ακούσουν μερικοί αδαείς που δεν έχουν ιδία άποψη και θα το αναπαράγουν.

Κάπως έτσι, επειδή ο οπαδός έχει την τάση να θυμάται μόνο τα καλά της ομάδας του, ο κάθε βάζελος έχει το δικαίωμα να θεωρεί την ομάδα του ευρωπαϊκό μεγαθήριο, αφού μια καλή πορεία σε μια δεκαετία επισκιάζει μέσω της προπαγάνδας όσες αποτυχίες και διασυρμούς αν έπονται και προηγούνται αυτής. Το κάθε χανούμι μπορεί να ξεχνάει ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να πετύχει νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ για πολλά χρόνια και δεν έχει προκριθεί ποτέ από τους ομίλους. Μπορεί ο κάθε ΠΑΟΚτζής ή αρειανός να καυχιέται ακόμα και όταν αποκλείσει μια ταπεινή ομάδα. Αλλά ο Ολυμπιακός ότι καλό και να κάνει, θεωρείται σχεδόν ως μη γενόμενο. Θα θυμάται κανείς την χειρότερη εμφάνιση ελληνικής ομάδας σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή που έκανε ο ΠΑΟ την περίοδο 2010-11 με Μπαρτσελόνα, Ρούμπιν και Κοπεγχάγη; Θα θυμάται κανείς ότι η ΑΕΚ έχει τερματίσει με μηδέν βαθμούς σε όμιλο του ΟΥΕΦΑ; Αν τα έκανε ο Ολυμπιακός, οι φυλλάδες θα απαιτούσαν να κλείσουν τα σύνορα για τους ερυθρόλευκους.

Αφού έτσι το θέλουν, έτσι είναι. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κερδίσει ποτέ εκτός έδρας στην Ευρώπη, δεν έχει προκριθεί ποτέ από όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν έχει προκριθεί ποτέ στην Ευρώπη, δεν έχει δώσει ποτέ βαθμούς στην Ελλάδα, δεν έχει κάνει ποτέ τίποτα αξιόλογο. Ζήστε στον κόσμο σας με τους πρέσβεις σας. Όλοι σας και μόνοι μας!

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ μαζί σου 100%! Κάποιος επιτέλους πρέπει να τα πει! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.