Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Παναθηναϊκός 3-0

2011-12 Europa League
Playoff


Ολόκληρο το πανελλήνιο συγκινήθηκε για ακόμα μία φορά, παρακολουθώντας τον "πρέσβη", ζαλισμένο μετά τον αποκλεισμό από τους ψαράδες της Οντένσε για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, να ξεγυμνώνεται και να βιάζεται σε ακόμα μία... ποδοσφαιρική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ή μάλλον της Ασίας. Αυτή τη φορά ο "πρέσβης" είχε συνάντηση κορυφής στο Τελ Αβίβ με την τοπική Μακάμπι για τα playoff του Γιουρόπα Λιγκ 2011-12, η οποία τον κέρασε ένα χορταστικό 3-0 και τον έστειλε σπίτι του να καταστρώσει τα σχέδιά του για να ανατρέψει το σκορ στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ. Μάλλον τα σχέδια δεν καταστρώθηκαν καλά αφού στον επαναληπτικό ο ΠΑΟ νίκησε με 2-1 αλλά δεν ανέτρεψε το σκορ και αποκλείστηκε μέσα στον Αύγουστο, με αποκορύφωμα τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ και η ημίωρη διακοπή του αγώνα που όμως δεν συγκίνησε... αρκετά την ΟΥΕΦΑ ώστε να τιμωρήσει τους πράσινους.

Ακόμα ένα ηχηρό χαστούκι για τον "Ευρωπαίο", από μία ομάδα η οποία λίγοι ήξεραν ότι διαθέτει και ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτά παθαίνεις όταν πας στο Τελ Αβίβ και δεν περνάς μια βόλτα να πάρεις την ευχή του Πα-3-ρχη Ιεροσολύμων. Ο "πρέσβης" μάλιστα με αυτή την ήττα δημιούργησε ένα ακόμα εκπληκτικό ρεκόρ στην Ευρώπη, αφού ως γνήσια ομάδα με βαριά φανέλα συμπλήρωσε 11 ευρωπαϊκούς αγώνες χωρίς νίκη, με 3 ισοπαλίες και 8 ήττες, κάτι που καταφέρνουν μόνο ομάδες από την Μάλτα, το Λουξεμβούργο, το Σαν Μαρίνο και άλλες ποδοσφαιρικές... υπερδυνάμεις.


Υπάρχει Θεός!

Όσον αφορά στο πόσο γνωστή είναι η ποδοσφαιρική ομάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στην Ελλάδα μάλλον ήταν αγνωστή αφού ήταν η ομάδα που απέκλεισε μόλις την προηγούμενη χρονιά τον Ολυμπιακό και πάλι στο Γιουρόπα Λιγκ 2010-11. Τότε που οι αλλόθρησκοι πέταξαν από ευτυχία και οι "αντικειμενικοί" έχυσαν χολή για τον Ολυμπιακό, χωρίς να του αναγνωρίζουν ούτε ένα ελαφρυντικό: ούτε ότι οι εκπλήξεις είναι πολλές μέσα στο κατακαλόκαιρο όπου οι ομάδες δεν είναι καλά προετοιμασμένες, ούτε ότι ο πρώτος αγώνας έγινε στο άδειο - λόγω τιμωρίας - Καραϊσκάκη, ούτε ότι οι Ισραηλινοί ηττήθηκαν με 2-1 στο Φάληρο, έχοντας προηγηθεί με πέτσινο πέναλτι το οποίο τους χάρισε το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ που με τη σειρά του τους χάρισε την πρόκριση, ούτε ότι στον επαναληπτικό ο Ολυμπιακός σφαγιάστηκε με ένα κακώς ακυρωθέν γκολ, πριν η Μακάμπι κάνει το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Βέβαια η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε αποκλείσει και τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ 2004-05, όταν τον κέρδισε με 2-1 στην Τούμπα, το οποίο έγινε 3-0 μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ για αντικανονική συμμετοχή παίκτη, και με 1-0 στο Τελ Αβίβ. Αλλά ποιος τα θυμάται αυτά...

Φυσικά τα χλευαστικά σχόλια από τους πράσινους παραχαράκτες έδιναν κι έπαιρναν, σχόλια του τύπου ότι μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει από τέτοια καφενεία, ότι αποτελεί τον θίασο της Ευρώπης, ότι έχει χαρίσει γέλιο σε όλα τα χωριά της Ευρώπης, ότι αποκλείστηκε Αύγουστο και άλλα τέτοια που μπορούμε να τα θαυμάσουμε στα πρωτοσέλιδά τους.


Υπάρχει όμως Θεός και αυτά που κορόιδευαν για τα περσινά του Ολυμπιακού τα έπαθαν με ακόμα χειρότερο τρόπο! Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την ίδια ομάδα (Μακάμπι Τελ Αβίβ), στην ίδια διοργάνωση (Γιουρόπα Λιγκ), τον ίδιο μήνα (Αύγουστο), αλλά με μεγαλύτερη ήττα στο Ισραήλ (3-0, αντί 1-0 του Ολυμπιακού). Ο Φαπαναθηναϊκός αποδείχτηκε τρεις φορές καλύτερος κωμικός. Όσο για τη Μακάμπι Τελ Αβιβ, έχει καταφέρει να αποκλείσει και τις τρεις ελληνικές ομάδες που αντιμετώπισε και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Πρωτοσέλιδα μετά το 3-0

Και πάλι κλάμα από τις φυλλάδες για τον νέο διασυρμό της ομάδας της καρδιάς τους. Πολύ πίκρα τους κέρασε η "Ευρωπανάθα", η οποία μετά την Ευρώπη απλώνει την φήμη της και στη Μέση Ανατολή.


Απαρηγόρητες οι πράσινες εφημερίδες για την κατάντια του... φοβήτρου της Ευρώπης.


Οι "κακές" κόκκινες εφημερίδες δεν σέβονται το πένθος στα γραφεία των "αντικειμενικών" εφημερίδων.


Ούτε η εφημερίδα των συνεργατών - αδελφού σωματείου του Παναθηναϊκού δείχνει λίγο σεβασμό... κράτησαν τα προσχήματα βέβαια και κρατάνε τα καλά σχόλια για τον Ολυμπιακό.


Το χρονικό του διασυρμού


Επαναληπτικός

Για την ιστορία ο τελευταίος σταθμός του πράσινου τρένου ήταν - όπως όλοι γνωρίζαμε εκ των προτέρων - το ΟΑΚΑ. Εκεί ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει επιτέλους νίκη στην Ευρώπη μετά από 11 αγώνες, με το 2-1 επί της Μακάμπι το οποίο φυσικά δεν ήταν αρκετό να ανατρέψει το 3-0 του Τελ Αβίβ.

Όμως και σε αυτό το κύκνειο άσμα του, ο Παναθηναϊκός ως γνήσιος "πρέσβης" φρόντισε να κάνει για άλλη μια φορά... υπερήφανη την Ελλάδα, αφού η ημίωρη διακοπή που προκάλεσαν οι "κυριλάτοι" οπαδοί του τριφυλλιού με τα επεισόδια και την ανταλλαγή κροτίδων και καπνογόνων με τους οπαδούς της Μακάμπι, τις φωτιές και τα δακρυγόνα, έδειξε το ποιοι είναι οι βάζελοι. Πράγματα πρωτάκουστα για ευρωπαϊκό αγώνα, αλλά όλοι κατά βάθος ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός έπεσε θύμα και πάλι αναρχικών οι οποίοι εισέβαλλαν στις εξέδρες και προκάλεσαν αυτά τα αίσχη. Κατά τα άλλα ούτε τα φθινοπωρινά δεν πρόλαβε να φορέσει ο Panathinaikos αφού αποκλείστηκε Αύγουστο μήνα και αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη πως ότι κοροϊδεύεις, στο τέλος το παθαίνεις. Όσον αφορά στα επεισόδια, το πιο λογικό θα ήταν (σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ και τα όσα συζητήθηκαν) ο ΠΑΟ να τιμωρηθεί σκληρά, αφού μάλιστα ήταν και υπότροπος. Αυτό που ακούστηκε και που έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις είναι ακόμα και αποκλεισμός από την Ευρώπη, αλλά φυσικά καμιά βαριά τιμωρία δεν ήρθε αφού ο Παναθηναϊκός δεν τιμωρήθηκε ούτε με μισό αγώνα κεκλεισμένων των θυρών παρά την ημίωρη διακοπή ευρωπαϊκού αγώνα. Άλλωστε αυτό είναι παιχνιδάκι για τους πράσινους, αφού πάντα είχαν τον τρόπο και τα... μέσα στην Ευρώπη να πετυχαίνουν αυτό που θέλουν.

Πρωτοσέλιδα μετά τον επαναληπτικό

Φυσικά οι "αντικειμενικές" θρηνούν για ακόμα μία φορά, όχι για τον ρεζιλίκι του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν, αλλά ως γνήσιες... οπαδικές εφημερίδες επικεντρώθηκαν στην κατάντια του καμαριού τους με τα δακρύβρεχτα πρωτοσέλιδα. Έχει καταντήσει κουραστικό να λέμε τι θα γινόταν αν στη θέση του Παναθηναϊκού ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Πικρόχολα σχόλια για την ερυθρόλευκη ομάδα γεμάτα ειρωνία και κατακραυγή για τους αλήτες γαύρους που διέσυραν το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, ενώ τις επόμενες ημέρες ίσως είχαμε και επιστολές από τις ίδιες εφημερίδες προς την UEFA για παραδειγματική τιμωρία του Ολυμπιακού.


Οι πράσινες εφημερίδες όπως πάντα φρόντισαν να χαρακτηρίσουν στημένους αυτούς που προκάλεσαν τα επεισόδια (περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό;) και κακούς τους Ισραηλινούς οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να προκαλέσουν τους αγνούς πράσινους φιλάθλους, οι οποίοι - ως άλλοι Παλαιστίνιοι - άφησαν τα σπίτια τους για να παρακολουθήσουν οικογενειακώς από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα που θα τους προσέφερε ένα διάλειμμα από την δυστυχία της καθημερινότητας, κατακλυζόμενοι πάντα από αγνά φίλαθλα συναισθήματα, σεβασμό για τους αντιπάλους, αγνή αγάπη για την ομάδα τους και αίσθημα αδικίας για ότι συμβαίνει εις βάρος τους από τις συνομωσίες που στήνει όλη η Ευρώπη εναντίον τους.


Ντροπή στις κόκκινες εφημερίδες που και πάλι δεν σεβάστηκαν το εθνικό πένθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.