Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Παναθηναϊκός-Οντένσε 3-4

2011-12 Τσάμπιονς Λιγκ
Γ' προκριματικός γύρος





Υπάρχει θεία δίκη και σε στιγμές σαν αυτές το θυμόμαστε. Ο Παναθηναϊκός με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα έψαχνε πως και πως την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League για να μπορέσει να πάρει ανάσα. Αφού πέρυσι στα πλέι οφ του δώσανε το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με το οφσάιντ γκολ του Ζιλμπέρτο στη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ, ένα γκολ το οποίο αν δεν είχε μετρήσει θα κούναγε ο ΠΑΟΚ σεντόνι, άπαντες οι χειροκροτητές των πρασίνων (οπαδοί και φερέφωνα) έκαναν τάματα στην θεά τύχη ώστε στα πλέι οφ του Champions League να αποφύγουν τα μεγαθήρια Μπάγερν και Άρσεναλ στην προσπάθεια να μπουν στους ομίλους. Κανείς δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την δανική Οντένσε στον Γ' προκριματικό, αφού φυσικά το μέγεθός της δεν ήταν τέτοιο ώστε να αποκλείσει ένα... μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι ψαράδες από το νησάκι Φιονία της Δανίας, πάνω στο οποίο βρίσκεται η πόλη του Οντένσε, έδωσαν ένα καλό μάθημα και τιμώρησαν την αυθάδεια των οπαδών των πρασίνων, που αποτελούν πια την ομάδα που ανέστησε το δανέζικο ποδόσφαιρο. Μετά τον περσινό διασυρμό του Παναθηναϊκού στον όμιλο του Champions League από την "μικρή" Κοπεγχάγη που τον κέρδισε με 3-1 στη Δανία και με 2-0 στο ΟΑΚΑ, ήρθε η άσημη Οντένσε να τον διασύρει με 4-3 μέσα στο ΟΑΚΑ, μετά την ισοπαλία 1-1 στην έδρα της, και να "διανθίσει" την ευρωπαϊκή ιστορία του τριφυλλιού προσθέτοντας σε αυτή άλλον έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό.

Η Οντένσε θα πρέπει να ευχαριστεί τον Παναθηναϊκό, αφού στο ΟΑΚΑ πέτυχε την πρώτη της νίκη σε αγώνα Champions League και Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ ήταν και η πρώτη φορά που δεν ηττήθηκε σε εκτός έδρας αγώνα στην διοργανώσεις αυτές. Φυσικά η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού είναι και η πρώτη πρόκριση στην ιστορία της δανικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πολύ κλάμα έπεσε στις "αντικειμενικές" εφημερίδες...



 ... αλλά και στις πράσινες.


Οι κόκκινες...



... αλλά και μια κίτρινη.


Και για να θαυμάσουμε τον θρίαμβο της Οντένσε...


Παναθηναϊκός - Οντένσε 3-4 (highlights) by buitre9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.