Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Άρης-Ολυμπιακός 1-2

Στην 22η αγωνιστική και κόντρα στην λαϊκή απαίτηση βάζελων, χανουμιών, ΠΑΟΚτζήδων και Αρειανών ο Ολυμπιακός πέρασε από το Κλεάνθης Βικελίδης με 2-1, στον κρισιμότερο αγώνα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα μέσα σε μια έδρα όπου είχε να αντιμετωπίσει την αρνητική παράδοση των τελευταίων χρόνων, την εχθρική ατμόσφαιρα, την εχθρική διαιτησία και τα βουντού όλων των προαναφερθέντων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός έχει βάλει τα μεγάλα μέσα αφού θεωρούν πως είναι η μοναδική ευκαιρία να λυγίσουν τον Ολυμπιακό. Έτσι η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σκανδαλωδώς την προηγούμενη του αγώνα με τον Άρη, ότι ο Μιραλάς θα τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές για την αποβολή του στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, για έναν αγώνα  που έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν κι ενώ ο ερυθρόλευκος παίκτης είχε ήδη εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί αρχικά (σε παρόμοιες υποθέσεις παραπτώματος ενός παίκτη η ποινή είναι μία αγωνιστική και όχι δύο). Μια πρωτοφανής απόφαση με σκοπό να αποσυντονιστεί η ομάδα την τελευταία στιγμή, να υποχρεωθεί ο Βαλβέρδε να αλλάξει τα πλάνα που είχε εδώ και μία εβδομάδα για τον αγώνα με τον Άρη, και φυσικά να στερηθεί ο Ολυμπιακός έναν από τους παίκτες-κλειδιά σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα. Πολύς λόγος για το τίποτα αφού έγινε δεκτή η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα αλλά όχι του Ολυμπιακού κατά της τραγικής αυτής απόφασης, ο Μιραλάς αγωνίστηκε και μάλιστα έγινε και αναγκαστική αλλαγή από το 27' λόγω τραυματισμού. Διαβάστε για το σχετικό ρεπορτάζ εδώ από το in.gr.

Κόντρα σε θεούς και δαίμονες όμως η πειραιώτικη μαγκιά και η ποδοσφαιρική ανωτερότητα κάνανε την δουλειά τους και αυτή η νίκη πίκρανε πολλούς. Σε μία έδρα όπου ο Παναθηναϊκός είχε περάσει με πέτσινο πέναλτι και παρόλα αυτά δεν άνοιξε μύτη, οι φίλαθλοι του Άρη δεν σταμάτησαν να βρίζουν τον Ολυμπιακό, να πετάνε αντικείμενα και να κραυγάζουν. Εχθρική ατμόσφαιρα που ούτε κατά διάνοια δεν έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην έδρα του Άρη, αλλά ούτε και ο ίδιος ο αιώνιος εχθρός τους ο ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Και μέσα σε όλα αυτά ο Ολυμπιακός τόλμησε και διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν του δόθηκαν στο 49' αλλά και στο 57', με το σκορ στο 1-1.

Το βίντεο με τις φάσεις του αγώνα. Στο 2.40 δείτε το τράβηγμα στον Ριέρα μέσα στην μεγάλη περιοχή στο οποίο ο Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια και στο 3.12 την ανατροπή του Μοδέστο και πάλι μέσα στην μεγάλη περιοχή. Ειδικά η πρώτη φάση ήταν κλασική περίπτωση πέναλτι (πέναλτι είναι και σύμφωνα με την μεγάλη αθλητική ιστοσελίδα contra.gr εδώ) αλλά φυσικά θα αποσιωπηθεί από όλους αυτούς οι οποίοι όταν θα δοθεί ανάποδο άουτ υπέρ του Ολυμπιακού θα ξεσπάσουν. Αλλά πλέον η ιστορία είναι γνωστή όπως και το σύνθημα. Μόνοι μας και όλοι σας!


Ας πετάνε ροδοπέταλα στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και στο Βικελίδης, ας βιάζει τον Άρη ο Παναθηναϊκός δύο φορές φέτος με την διαιτησία παίρνοντας δύο πέτσινες νίκες, ας λυσσάνε οι Αρειανοί κατά του Ολυμπιακού, ας παραπληροφορούν οι εφημερίδες και τα μέσα γενικά τον κόσμο στρέφοντάς τον εναντίον του Ολυμπιακού, ας κρύβουν τις διαιτητικές σφαγές υπέρ του Παναθηναϊκού, ας κρύβουν τα πέναλτι που δεν δίνονται στον Θρύλο, η κατάληξη θα είναι γνωστή.

Η φιέστα στο Φάληρο 19/2/2011. Ξέρετε, στη Συγγρού όλο ευθεία και μετά αριστερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.