Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-1 και Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1

Μετά το διάλειμμα του ντέρμπι, τα πάντα επανέρχονται στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Ο Παναθηναϊκός παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ από τον Ατρόμητο με την βοήθεια του διαιτητή Τσινιάρη. Στο 44' με το σκορ στο 1-1, ο Γκοβού μέσα στην περιοχή αποκρούει με τα δύο χέρια την μπάλα αλλά το πέναλτι δεν σφυρίζεται ποτέ. Μέσα σε συλλαλητήριο άλλωστε πως να γίνει κάτι τέτοιο. Οι "αντικειμενικές" δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα, δεν αναφέρονται ούτε κατά διάνοια στον πέναλτι, αλλά στο μεγαλείο... του πράσινου λαού. Συνεχίζουν να παραπλανούν τον κόσμο για τον δήθεν πρωταθλητή ο οποίος ευνοείται για ακόμα ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα, θεωρώντας πως ότι δεν αναφέρουν όλη τη χρονιά είναι ως μη γενόμενο. Η χούντα των ΜΜΕ καλά κρατεί.



Όμως η διαιτησία συνεχίζει το "θεάρεστο" έργο της και στον αγώνα του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, με άξιο εκπρόσωπο τον Παμπορίδη. Οι Πειραιώτες ανοίγουν στο σκορ στο 43', όμως οι Νεοσμυρνιώτες σε μια τυχερή φάση ισοφαρίζουν στο 67', με τον σκόρερ Σβέρκο να βρίσκεται ελάχιστα μεν, σε θέση οφσάιντ δε όταν δέχεται την πάσα για να σκοράρει (3.29 του βίντεο). Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 73' ο Ολυμπιακός μένει με 10 παίκτες, αφού αποβάλλεται ο Ριέρα για χτύπημα εκτός φάσης στον Κοντοέ, μόνο που ο Κοντοές κάνει θεαματική βουτιά σαν να δέχεται πυροβολισμό και προκαλεί την αποβολή του Ριέρα (4.35 του βίντεο). Αν περιμένατε οι "αντικειμενικές" να αναφερθούν έστω στο οφσάιντ, κάνατε λάθος. Αυτά πλέον δεν γίνονται ούτε για αστείο.

Μάλιστα η βουτιά του Κοντοέ κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού η φάση αυτή αναπαράγεται από διεθνή μέσα. Στην Γερμανία την χαρακτηρίζουν "Μητέρα των βουτιών" (εδώ), στην Βραζιλία  δίνουν όσκαρ στον Κοντοέ (εδώ) και στην Γαλλία τον παρομοιάζουν με τηγανίτα που πέφτει (εδώ). Φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε, γνωστή αθλητική ιστοσελίδα του ομίλου που εκδίδει γνωστή "αντικειμενική" βαμμένη πράσινη και με τη βούλα - μετά το ντέρμπι - εφημερίδα (λέγε με Goal), αναρτά άρθρο ειρωνευόμενη με πάθος την γερμανική ιστοσελίδα που γελοιοποιεί τον Κοντοέ, λέγοντας πως οι Γερμανοί θα έπρεπε να βλέπουν καλύτερα (εδώ). Μάλλον θα έπρεπε να βλέπουν καλύτερα και οι Βραζιλιάνοι και οι Γάλλοι. Κρίμα που τα τρία αυτά έθνη δεν ξέρουν μπάλα, αλλά αρκεί που ξέρει η πράσινη παράγκα και οι πιστοί της υπηρέτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.