Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Superleague Greece 2010-11
8η αγωνιστική
30/10/2010

Στην 8η αγωνιστική και στο ντέρμπι των αιωνίων, ο Ολυμπιακός βγάζει το ένα μάτι μόνος του και το άλλο φροντίζει να του το βγάλει ο Κάκος. Φυσικά οι "αντικειμενικοί" χαίρονται πολύ από την επιτυχία του εργοδότη τους και καταφέρνουν για ακόμα μία φορά να παραπληροφορήσουν τον κόσμο που δεν είδε το παιχνίδι, ότι η ομάδα τους κατάφερε να πάρει μια πανάξια και πεντακάθαρη νίκη, παρά τις φωνές των κακών Ολυμπιακών οι οποίοι επιπλέον δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε, όσο και να τους σφάξουν, ακόμα και αν τους σκοτώσουν στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο μόνο μία ομάδα υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο και αυτή φοράει κόκκινα, αλλά ο Ολυμπιακός παίζει υπεροπτικά και δεν φροντίζει να καθαρίσει το παιχνίδι και το μόνο που καταφέρνει στο ημίχρονο είναι να προηγείται με 0-1 απέναντι σε έναν ανύπαρκτο Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορεί ούτε τη μπάλα να κρατήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Παναθηναϊκός μπαίνει πιο επιθετικός, ισοφαρίζει σε 1-1 και από εκεί παίρνει και το σπρώξιμο που θέλει από τον Κάκο, ο οποίος φροντίζει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αφού ήδη έχει χαρίσει κάρτες σε πράσινους παίκτες οι οποίοι επιδίδονται σε σκληρά τάκλιν και σε χτυπήματα, στο 57 ' 44'' και αμέσως μετά την ισοφάριση ο Ολυμπιακός επιτίθεται από τα δεξιά, με τον Φετφατζίδη να ανατρέπεται στην γωνία της μεγάλης περιοχής του Παναθηναϊκού από τον Γκαρσία σε μία ύποπτη φάση, την οποία το συνδρομητικό κανάλι φροντίζει να μην ξαναδείξει ποτέ, σαν να μην έγινε.

Στο 58' 39'' με τον Ολυμπιακό ξανά στην επίθεση και αυτή τη φορά ο Σπυρόπουλος κυνηγάει τον Φούστερ και ερχόμενος από πίσω του προσπαθεί να τον σταματήσει μέσα στη μεγάλη περιοχή με χέρια και με πόδια ανατρέποντάς τον τελικά, αλλά ο Κάκος δεν βλέπει τίποτα σε μία φάση που αν γινόταν αντίστροφα ο Παναθηναϊκός θα φώναζε για μήνες.

Και ερχόμαστε στη φάση του πέναλτι στο 60' 49'', με τον Σισέ να βγαίνει μόνος του μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έρχεται και τον μαρκάρει, παίρνει καλύτερη θέση πίσω από τη μπάλα και ο Σισέ αποφασίζει να κάνει θεαματική βουτιά αλά Καραγκούνη. Η φάση ίσως φαίνεται για πέναλτι εκ πρώτης όψεως λόγω της φόρας που έχει πάρει ο Παπαδόπουλος και της θεαματικής βουτιάς, αλλά τη στιγμή που ο Σισέ πέφτει και τα δυο του πόδια βρίσκονται πίσω από τα πόδια του Παπαδόπουλου που σημαίνει ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει πάρει καλύτερη θέση πίσω από τη μπάλα και ο Σισέ βρίσκεται από πίσω του την ώρα που πέφτει, ενώ το χάδι του Παπαδόπουλου στον ώμο του Σισέ σαφώς και δεν ευθύνεται για την πτώση του Γάλλου επιθετικού, αφού δεν τον τραβάει ούτε τον σταματάει με αυτό και είναι κάτι το οποίο στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αποφευχθεί και δεν θεωρείται φάουλ. Μάλιστα αν κάποιος κάνει φάουλ αυτός είναι ο Σισέ ο οποίος κλωτσάει διακριτικά τον Παπαδόπουλο που επίσης πέφτει. Εν τέλει ο Σισέ είναι αυτός που εκμεταλλεύεται την περίσταση, ενώ είναι σίγουρο ότι αν η συγκεκριμένη φάση γινόταν κάπου στο κέντρο του γηπέδου ο Σισέ δεν θα έμπαινε καν στον κόπο να πέσει. Έτσι έρχεται το πέναλτι και η αποβολή του Παπαδόπουλου που αφήνει με 10 παίκτες τον Ολυμπιακό για την υπόλοιπη μισή ώρα, το 2-1 είναι γεγονός όπως και η αλλοίωση αποτελέσματος, ο Παναθηναϊκός κερδίζει τον Ολυμπιακό μετά από 3,5 χρόνια, σκοράρει εναντίον του μετά από σχεδόν 3 χρόνια και τον πλησιάζει στον ένα βαθμό.



Οι "αντικειμενικές" εφημερίδες τα είδαν όλα υπέροχα σε αυτό τον αγώνα και συνεχίζοντας το θεάρεστο έργο της εξυπηρέτησης πράσινων συμφερόντων πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη των πράσινων σε ντέρμπι αιωνίων που είχαν ξεχάσει πως ήταν. Οι πράσινοι επιδίδονται σε σκληρά φάουλ για τα οποία δεν αντικρίζουν ποτέ κίτρινες κάρτες, οι αμφισβητούμενες φάσεις δεν συζητούνται από τους ψευτοαναλυτές και όλοι οι αντιολυμπιακοί είναι ευχαριστημένοι. Οι αμφισβητούμενες φάσεις στο βίντεο που ακολουθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.