Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-1

2010-11 Τσάμπιονς Λιγκ
Φάση ομίλων





Με όνειρα για θαύματα ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την περιπέτειά του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση ως συνήθως φέρνει ευχάριστα νέα για το τριφύλλι το οποίο είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Αντίπαλοί του η διαστημική Μπαρτσελόνα, η πιο αδύναμη από το τρίτο γκρουπ Κοπεγχάγη και η ρώσικη Ρούμπιν Καζάν από το τέταρτο γκρουπ. Και φυσικά το θέμα είναι ότι Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν είναι - τουλάχιστον θεωρητικά - ότι πρέπει για τους πράσινους για να πάρουν το ένα από τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης.

Τα πράγματα όμως ξεκινάνε εφιαλτικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ταξιδεύει στο Καμπ Νου στον πρώτο αγώνα για να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, ένα γήπεδο που μόνο δυσφορία προκαλεί στους πράσινους όπου στο παρελθόν έχουν ηττηθεί με 3-1 και με 5-0. Και αυτή η εμπειρία θα είναι εφιαλτική αφού η Μπαρτσελόνα κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο, όσοι παρακολουθούν τον αγώνα χάνουν το μέτρημα στις ευκαιρίες της ισπανικής ομάδας, η οποία θα μπορούσε να προηγείται με 4-0 - χωρίς υπερβολή - από τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα.

Όμως ο Θεός κοιμάται, ο Παναθηναϊκός με νύχια και με δόντια, με τύχη και με την αστοχία των Καταλανών κρατάει το μηδέν και στο 20' καταφέρνει να προηγηθεί με 0-1 στην πρώτη του έξοδο από την μεγάλη του περιοχή και στο μοναδικό σουτ που έκανε σε ολόκληρο τον αγώνα. Όμως η Μπαρτσελόνα επιτέλους σοβαρεύεται και το τέλος του ημιχρόνου βρίσκει τον Παναθηναϊκό να ηττάται με 3-1. Στο 5-0 στο ίδιο γήπεδο μερικά χρόνια πριν, όπου το σκορ στο ημίχρονο ήταν 4-0, η Μπαρτσελόνα είχε κοιμηθεί στο δεύτερο ημίχρονο και απλά έκανε το 5-0. Και αυτή τη φορά η Μπάρτσα κάνει αγγαρεία και το τελικό σκορ διαμορφώνεται σε 5-1, πολύ μικρό σε σχέση με την εικόνα του αγώνα, αφού η Μπαρτσελόνα είχε δύο δοκάρια, χαμένο πέναλτι και δεκάδες χαμένες ευκαιρίες.

Η στατιστική του αγώνα
Η τύχη όμως δεν εγκαταλείπει εύκολα τον Παναθηναϊκό όπου κι αν παίξει και με οποιονδήποτε αντίπαλο και έτσι βολεύεται με μια ακόμα ιστορική πεντάρα στο παθητικό του, αντί για μία ήττα η οποία θα μπορούσε να σπάσει κάθε ρεκόρ. Χαρακτηριστική η στατιστική του αγώνα, με την Μπαρτσελόνα να έχει συνολικά 20 τελικές προσπάθειες και ο Παναθηναϊκός μόλις 1, αυτή που σκόραρε. Όσο για την κατοχή της μπάλας, θα πρέπει να αποτελεί ρεκόρ για αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπαρτσελόνα να έχει 74% κατοχή (και πάνω από 48 λεπτά καθαρού παιχνιδιού) και τον Παναθηναϊκό μόλις 26%, στην χειρότερη εμφάνιση ελληνικής ομάδας σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Και μετά την τραγελαφική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Καμπ Νου έρχονται και τα σχόλια των εφημερίδων. Οι "αντικειμενικές" δοξάζουν τον Ύψιστο που το σκορ δεν ήταν ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα πιο ντροπιαστικό:

Goal: "Ευτυχώς που ο Ύψιστος σεβάστηκε τους ανθρώπους και "σταμάτησε" την ομάδα-κομπιούτερ του... 2100 στο 5-1, γλιτώνοντας τον ΠΑΟ από ήττα που θα τον "στιγμάτιζε" για χρόνια."

SportDay: "Δεν είναι τα πέντε γκολ, αλλά η εικόνα παράδοσης του ΠΑΟ, που γλίτωσε από ιστορικό διασυρμό."

Εξέδρα: "Η διαστημική Μπάρτσα δίδαξε και στον ανέτοιμο Παναθηναϊκό πως παίζεται το ποδόσφαιρο..."

Φίλαθλος: "5-1 και λίγα ήταν..."





Οι μη αντικειμενικές περιπαίζουν (με αναφορές και στον Δαλούκα, ο οποίος με το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε χάρισε τη νίκη με 1-0 στον ΠΑΟ μέσα στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη στον αγώνα πρωταθλήματος που είχε προηγηθεί):

Φως των σπορ: "Μόνο 5-1 η Μπάρτσα τον ΠΑΟ."

Γαύρος: "5-1 αντί για 15-1. Παγκόσμιο σοκ! Ο "πρέσβης" ...εβιάσθη εις την Καταλωνίαν! Ψυχολογικό ράκος ο ΠΑΟ, χωρίς τον φυσικό του ηγέτη Δαλούκα, δεν πήρε πέναλτι και διαπομπεύθηκε."

Πρωταθλητής: "5ήμερη στην Βαρκελώνη!  Και σε ξενοδοχείο 5άστερο!!! 5-1 αντί για 10-1. Πρεσβυ-ωπία 5 βαθμών! Πεντανόστιμος! Χόρτασε θέαμα η Ευρώπη. Πενταλούκας! Φέρτε πίσω τον Δαλούκα. Στο παρά... 5 δεν έφαγε άλλα... 5. Το απόλυτο στριπτίζ."

Αθλητικά Νέα: "Χωρίς Δαλούκα... 5-1."


Εκτεταμένα στιγμιότυπα από τις αμέτρητες ευκαιρίες της Μπαρτσελόνα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.