Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 3-1

2009-10 Τσάμπιονς Λιγκ
Γ' προκριματικός γύρος

Προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και αντίπαλος του Παναθηναϊκού η Σπάρτα Πράγας, η δευτεραθλήτρια Τσεχίας η οποία βέβαια δεν είναι αξεπέραστο εμπόδιο. Κατά την συνήθη τακτική και αλαζονεία όλοι υποτιμούν την τσεχική ομάδα αλλά ο Παναθηναϊκό γνωρίζει βαριά ήττα στην Τσεχία με 3-1 και στον επαναληπτικό τρέχει και δεν φτάνει μέχρι να πετύχει το 3-0 και να πάρει την πρόκριση.

Ο εγχώριος αθλητικός τύπος δεν μπορεί να χωνέψει αυτή την απρόσμενη και βαριά ήττα του τριφυλλιού και τα δημοσιεύματα είναι χαρακτηριστικά:
 
Goal: "Και οι τυφλοί είδαν. Κι όμως ο ΠΑΟ μπορεί να προκριθεί κι ας έκανε χθες ήρωες κάποιους ανύπαρκτους."
SportDay: "Οι Τσέχοι δεν ήταν κάτι σπουδαίο και απλώς αξιοποίησαν τις αμυντικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού."

Έτσι λοιπόν ο... Ευρωπαίος υποκλίνεται στους τυφλούς και ανύπαρκτους, αλλά το σημαντικότερο όλων για να δούμε πόσο υπολογίσιμη είναι η Σπάρτα Πράγας τη δεδομένη στιγμή, είναι ότι σύσσωμος ο ελληνικός τύπος ακόμα και μετά από αυτή την ήττα θεωρεί φαβορί τον Παναθηναϊκό για την πρόκριση, δείγμα του ότι η τσέχικη ομάδα είναι επιεικώς... αδιάφορη.

Βέβαια η ταλαιπωρία για την είσοδο στους ομίλους δεν τελείωσε εκεί αφού το τελευταίο εμπόδιο είναι τα πλέι οφ. Μόνο που εκεί το εμπόδιο είναι πάρα πολύ μεγάλο για τον Παναθηναϊκό και λέγεται Ατλέτικο Μαδρίτης. Παραλήρημα στην Ελλάδα από τους πάντες και υποτίμηση της Ατλέτικο, την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρούν μικρότερο μέγεθος από τον Παναθηναϊκό. Αλλά είναι γνωστό ότι η τύφλωση από αλαζονεία και πώρωση ακόμα και στους "αντικειμενικούς" δημοσιογράφους οδηγεί στην τρέλα. Αποκορύφωμα το παρακάτω σχόλιο:

Goal: "Ο καλός Ευρωπαίος Παναθηναϊκός τα έχει καταφέρει απέναντι σε μεγαλύτερες ομάδες από την Ατλέτικο."

Η… μικρή Ατλέτικο λοιπόν κάνει πλάκα στους πράσινους και με μία επιβλητική εμφάνιση περνάει από το Ολυμπιακό Στάδιο με νίκη 2-3. Η πρόκριση σφραγίζεται στο Βιθέντε Καλντερόν όπου το καθαρό 2-0 υπέρ της ισπανικής ομάδας δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της. Μάλιστα η ίδια εφημερίδα μετά το 2-3 του ΟΑΚΑ κάνει άλλο ένα σχόλιο, που σε κάνει να σκας στα γέλια:

Goal: "Η κλάση νίκησε την ψυχή. Σβήνει το όνειρο για μια μεγάλη πρόκριση επί μιας μεγάλης ομάδας."

Δηλαδή η Ατλέτικο, τώρα πια και με την σύμφωνη γνώμη της εφημερίδας που ως γνωστόν κατά καιρούς επιδίδεται σε ευρω-παναθηναϊκό παραλήρημα και που την υποτίμησε-πικάρισε στο προηγούμενο φύλλο της, είναι μεγάλο μέγεθος... ακόμα και για τον Παναθηναϊκό. Αυτό που θίγει όμως τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δεν είναι τόσο ο αποκλεισμός, όσο το προσβλητικό σχόλιο της μεγαλύτερη αθλητικής εφημερίδας στην Ευρώπη, της γαλλικής Equipe, η οποία χρησιμοποιεί ως τίτλο για τον δεύτερο αγώνα στην Ισπανία μια αλήθεια που πονάει όσους έχουν χτίσει στην Ελλάδα με κόπο τον μύθο του "Ευρωπαίου": "Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε άνετα κόντρα σε μια μικρή ομάδα, τον Παναθηναϊκό". (Η πηγή εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.