Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

1995-96. Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή 1-0

Α' Εθνική 1995-96
7η αγωνιστική
22/10/1995

Παραλίγο εμφράγματα στο ΟΑΚΑ, αφού ο ΠΑΟ κατάφερε με την ψυχή στο στόμα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι στην σκληροτράχηλη Παναχαϊκή, με γκολ του Μάρκου στο 87'. Η ευγενική χορηγεία της διαιτησίας και πάλι αξιόλογη.

Οι πράσινοι πίεζαν αλλά το πολυπόθητο γκολ δεν αρχόταν, έχοντας δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, με την Παναχαϊκή να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και να έχει επίσης δοκάρι. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να πελαγοδρομεί και να μην μπορεί να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ η ομάδα της Πάτρας γίνεται ακόμα πιο απειλητική βγαίνοντας αρκετές φορές μπροστά. 

Καθώς τα περιθώρια στένευαν και το 0-0 παρέμενε, εμφανίστηκαν τα γνωστά δεκανίκια για να κάνουν όσο μπορούσαν πιο εύκολο το έργο των πρασίνων. Αρχικά στο 71', με τον Παναθηναϊκό να έχει κερδίσει φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή και τους φιλοξενούμενους να φτιάχνουν το τείχος, εμφανίζεται ο διαιτητής Λάτσιος ως από μηχανής θεός και ξαφνικά αποβάλλει τον Καμινιώτη, έναν από τους παίκτες που βρίσκονταν στο τείχος των Πατρινών, για... λάθος θέση. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι άφησαν υπονοούμενα για την περίεργη απόφαση του Λάτσιου να δείξει κάρτα στον Καμινιώτη - που είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα - από το σύνολο των 6-7 παικτών που βρίσκονταν στο τείχος, αφήνοντας εσκεμμένα με 10 παίκτες την Παναχαϊκή για τα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε πλέον να πιέσει ακόμα πιο ασφυκτικά εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα-δώρο του διαιτητή, με την Παναχαϊκή να φωνάζει και πάλι όταν στο 83' ο επόπτης και ο διαιτητής ανέκοψαν με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Γεωργάτο, ο οποίος καλυπτόταν από τον Καλιτζάκη όταν δέχτηκε την πάσα από τον Τσέροβιτς και βρέθηκε κοντά στο 0-1 που θα μετέτρεπε σε νεκροταφείο το ΟΑΚΑ. Τελικά οι προσπάθειες του Λάτσιου έπιασαν τόπο στο 87' όταν διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 και η Παναχαϊκή αποχώρησε από το ΟΑΚΑ με φωνές για την διαιτητική σφαγή που υπέστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.